Protest în Piața Victoriei față de OUG 7. Protestatarii pleacă în marș spre Ministerul Justiției

Redactia | 03.03.2019

Peste 1000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta față de adoptarea ordonanței de urgență prin care se modifică legile justiției.Protestul e urmat de un marș către Ministerul Justiției.

Pe aceeași temă

Oamenii spun că vor ieşi în stradă până la abrogarea OUG 7 și desfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi.

În drum spre Ministerul Justiției, protestatarii trec și prin fața Teatrului Național, unde sunt așteptați de actori.

Actorii Teatrului Național au anunțat că vor purta banderole albe la mâini și își vor aștepta spectatorii în fața instituției, înaintea spectacolului de la ora 19.30.

Actorii de la Teatrul Național București protestează pe treptele instituției, în semn de solidaritate față de magistrații din România.

Ei se alătură magistraţilor din peste 80 de instanţe care au protestat în ultimele zile faţă de ultimele modificări ale legilor justiţiei.

"Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.

Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!", precizează protestatarii.

Protestele magistraţilor faţă de Ordonanţa 7, despre care spun că le afectează independenţa, nu scad în intensitate, ba din contră. Vineri, în zeci de oraşe, procurori şi judecători au întrerupt activitatea, pentru aproximativ o oră şi au ieşit în faţa parchetelor sau instanţelor.

Au fost astfel de manifestaţii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov şi Oradea.

Si cativa romani din Dublin au iesit in strada. "Nu abandonam lupta, coruptia poate fi invinsa!", este mesajul lor, scrie Ziare.com.In Piata Victoriei sunt tineri si varstnici, familii cu copii, oameni care s-au imprietenit la protestele anterioare sau care se cunosc abia acum. "Vino si tu", scrie pe Facebook unul dintre protestatarii care au fost in piata si pe 10 august.Se scandeaza cunoscutul slogan "Nu vrem sa fim condusi de hoti!". Potrivit lui Marian Rădună (de la grupul Rezistența, unul dintre grupurile civice care au organizat protestul), la manifestare se află peste 1.000 de oameni. „Pui de hoți și de mafioți” și „PSD, ciuma roșie”, „Abrogați și plecați” și „Cinste lor, cinste magistraților” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă.

„De doi ani discutăm despre cum să scoatem oameni în pușcării și sunt alte probleme mai importante. Discutăm despre Guvern care legiferează, Parlament care anchetează, CCR guvernează. În schimb, în spitale, același lucru și nu se mai poate. E un ansamblu de nemulțumiri. Ei au alte priorități”, a spus un bărbat prezent și el la manifestare.

In Piata Victoriei sunt circa 1.000 de persoane. Se scandeaza "Hotii!" si "Demisia!".

Surse: Digi 24, Hotnews.com, Ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22