Protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti împotriva invaziei rusești în Ucraina

Redactia | 27.03.2022

Câteva sute de persoane se află la sediul Ambasadei Rusiei din România, duminică, alături de români aflându-se mulţi cetăţeni ucraineni refugiaţi.

Pe aceeași temă

Printre cei aflaţi în faţa sediului Ambasadei s-au aflat și cetăţeni ucraineni, care au transmis mesajele în limba ucraineană.

Protestul a fost anunţat de Asociaţia ”21 Decembrie 1989”, transmite News.ro.

Manifestanţii au strigat ”Fasciştii!”, ”Putin criminal!” , ”Afară cu ruşii din ţară!”, ”Putin terorist”.

Asociaţia a transmis oficial că este vorba despre o manifestaţie autorizată de protest, împotriva genocidului din Ucraina şi împotriva subversiunii ruseşti din România şi a lumii democrate.

Adunarea publică a avut loc sub sloganul „Susţinem libertatea şi democraţia în Ucraina”, acţiune pentru care şi-au anunţat sprijinul şi participarea mai multe personalităţi, organizaţii civice precum şi cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră.

”Ambasadorul rus la Bucureşti Kuzmin a recidivat zilele trecute cu declaraţii mincinoase şi agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că îşi merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit. Kuzmin declara că Republica Moldova nu fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolşevic, „ocupaţie” românească. Poziţia ambasadorului este doar o ultimă secvenţă din activitatea antiromânească a acestuia de la instalarea în post. Cozile de topor din România au fost antrenate în încercarea slujbaşului putinist de a submina aspiraţiile noastre de libertate, democraţie şi pace. A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim şi credem cu tărie că Ministrul de Externe al României cunoaşte derapajele acestuia, va lua măsuri şi îşi va anunţa poziţia opiniei publice din România”, spune sursa citată.

Apelul pentru participare se adresează tuturor bucureştenilor care sunt împotriva războiului ordonat de criminalul de război Vladimir Putin, conştienţi că scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei şi divizarea Europei. Drama milioanelor de femei şi copii nevoiţi să fugă din calea războiului, ne determină să facem front comun în credinţa că răul va învins.

”Atitudinea noastră va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge barbaria rusească, pentru redobândirea libertăţii şi integrităţii teritoriale. Nu putem fi orbi şi surzi la drama poporului ucrainean ! Mulţumim tuturor organizaţiilor şi personalităţilor care şi-au anunţat deja sprijinul şi participarea, dintre care amintim : Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Fundaţia „Corneliu Coposu”, Federaţia „Iniţiativa Timişoara”, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, RePatriot, Corupţia Ucide”, se mai arată în comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22