Protest la București față de declarațiile lui James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova

E.b. | 30.08.2016

Aproximativ 2.000 de volume strânse de la bucureșteni au fost depuse marți în zona fântânii din Piața Universității. Acestea vor fi trimise către Ambasada SUA din Chișinău, în semn de protest față de recentele afirmații ale lui James Pettit (foto), ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Pe aceeași temă

 

 

"Așteptăm să ne ajute Ambasada SUA la București ca să le trimitem ambasadorului James Pettit la Chișinău, pentru că altfel sunt probleme la trecerea graniței peste Prut, pe care ambasadorul dorește să o întărească prin declarațiile sale. Facem un apel să se confirme faptul că sunt afirmațiile lui și nu reprezintă poziția Departamentului de Stat și nu sunt caracteristice poporului american. (...) Volumele sunt cărți de istorie, dar s-au adus și alte tipuri de cărți. Lucrul este bun pentru că se va înțelege că aparținem unui popor cu cultură milenară, care are dreptul să își decidă soarta", a declarat pentru Agerpres George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatorul acțiunii de protest din centrul Bucureștiului.

 

 

El a precizat că a înaintat deja o scrisoare deschisă către Ambasada SUA la București pentru a facilita transportul volumelor strânse.

 

La acțiunea de protest au participat membri ai organizației, care au colectat în timp cărți de la populație.

 

Protestul de la București se desfășoară concomitent cu o manifestație stradală ce are loc la Chișinău, au mai spus reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, s-a manifestat împotriva unirii Românei cu Republica Moldova.   

 

 

''Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite și, desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova'', a declarat James Pettit la televiziunea publică din Republica Moldova. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22