Protest violent al pensionarilor militari la Constanţa

Fara Autor | 17.01.2011

Pe aceeași temă

Aproximativ 400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP protestează, luni dimineaţă, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de decizia Guvernului de racalculare a pensiilor militarilor, transmite Mediafax.
Jandarmii au intervenit pentru imobilizarea unuia dintre protestatari, care încercase să rupă cordonul format de jandarmi şi să intre în sediul Prefecturii. Bărbatul, Vasile Teofil, care a încercat astfel să ajungă în sediul Prefecturuii, a fost imobilizat de către jandami şi urcat cu greu într-o dubă a Jandarmeriei, fiind dus la Poliţie pentru audieri.
Protestatarii au mai multe pancarte pe care scrie "Armata în rezervă este tot o armată", "Cu noi aţi ajuns în NATO", "Afară din ţară cu ciuma mondială", dar si o pancartă cu fotografia lui Traian Băsescu şi cu mesajele: "Călăul suprem al Armatei Române; Totul este sub control; V-am ciuruit".
Mitingul este programat să se desfăşoare până la ora 12.00, în zonă fiind moblizate mai multe echipaje de jandarmi.
Pensionarii din MAI au depus, vineri, o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva miniştrilor Apărării şi de Interne, Gabriel Oprea şi Traian Igaş, precum şi împotriva directorului SRI, George Maior, acuzându-i de abuz în seviciu contra intereselor persoanei.
Mariana Caloianu, avocatul care reprezintă interesele sindicaliştilor, a declarat că a cerut procurorilor să verifice actele care au stat la baza deciziilor de diminuare a pensiilor şi să-i ancheteze pe cei care se fac vinovaţi pentru această stare de fapt.
Pensionarii din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) reclamă scăderi ale pensiilor de până la 60 la sută după recalculare şi califică decizia Guvernului drept o "dezonorare" a foştilor militari şi poliţişti, urmând să îşi ceară drepturile pierdute prin intermediul instanţelor.
Pensiile foştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextul recalculării. Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie de contribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22