Proteste pentru susținerea lui Kovesi în Piiața Victoriei, în țară și diaspora

Redactia | 14.02.2019

Un protest de amploare va fi organizat vineri, în Piața Victoriei, de la ora 17.00, pentru susținerea Codruței Kovesi, anchetată de secția specială înainte de audierea pentru șefia Parchetului European.

Pe aceeași temă

Românii din țară și din străinătate se organizează pe rețelele de socializare pentru a ieși în stradă, într-o serie de proteste de susținere a Laurei Codruța Kovesi.

Pagina "Luptăm pentru România" a inițiat o chemare la protest pe Facebook, după ce Laura Codruța Kovesi a anunțat că a fost citată de Secția de Investigare a Magistraților din Justiției.

"BREAKING NEWS - TREBUIE SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ! Fix în ziua în care va trebui să plece la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-și susține interviul pentru funcția de procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi a fost citată în calitate de suspect de către Secția Speciala de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Într-o intervenție în direct la Europa FM, fosta șefă a DNA a anunțat că acuzațiile care îi sunt aduse sunt cele de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă și cel mai probabil se va începe urmărirea penală pe numele acesteia.

E clar că penali fac orice le stă în putință pentru a o denigra pe fosta șefă DNA și ca aceasta să nu ajungă primul procuror-șef european, deși este cel mai susținut candidat!", este mesajul paginii evenimentului creat pe Facebook.

Protest de susținere în Elveția

"Românii din Elveția organizează, joi, prin asociația #Rezist Zurich, un miting de susținere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru funcția de procuror șef al UE.

Laura Codruța Kovesi, o profesionistă recunoscută pe plan internațional, are susținerea majorității statelor membre ale UE pentru ocuparea prestigiosului post de procuror șef european. O singură țară i se opune cu toată puterea: România, prin guvernul Dragnea / Dancilă și, de azi, prin Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție", transmite Asociația prin intermediul unui comunicat de presă remis Ziare.com.

Protest de susținere și la Cluj

Vineri, 15 februarie, de la ora 18.00, în Piața Unirii din Cluj Napoca, are loc un miting de susținere pentru Laura Codruța Kovesi. Evenimentul a fost organizat pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi este citată, de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță privind presupusa implicare a lui Kovesi în repatrierea fostului șef a FNI, Nicolae Popa.

foto Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22