Protestele transportatorilor şi fermierilor continuă, pentru a opta zi consecutiv - Negocieri eșuate

Redactia | 17.01.2024

Protestatarii au menținut miercuri blocada la vama Siret, peste 1.100 de camioane așteptând pe partea ucraineană să intre în Româniea, coloana ajungând să măsoare zeci de kilometri.

Pe aceeași temă

Intrarea în ţară e blocată de autovehiculele protestatarilor şi se poate circula pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcţii.

În Afumați, lângă București, zeci de TIR-uri merg cu viteză foarte mică, cu scopul de a bloca traficul.

Iar la Vama Urziceni fermierii încearcă să blocheze punctul de trecere a frontierei cu tractoarele.

Continuă și acțiunile pentru blocarea Portului Constanța, 30 de șoferi care se duceau la protestul de acolo au rămas fără permise de conducere, după ce au circulat pe contrasens pe Autostrada A4.

La ora 16:00, transportatorii au intrat într-o nouă întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la ieșire declarând că nu au obținut compromisurile dorite de la Guvernul României.

Fritz autorizează protestul în centrul Timișoarei

Spre deosebire de primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, care a refuzat să autorizeze blocarea circulației prin Capitală timp de trei zile de către vehiculele fermierilor și transportatorilor, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avizat ca o manifestație să aibă loc în centrul oraşului Timişoara. Edilul spune că rămâne doar ca protestatarii să obţină avizul Poliţiei, pentru a putea pătrunde cu utilajele în oraş.

„Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea, am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Acesta va avea loc în parcarea de la Modex. A rămas ca organizatorii să obţină avizul Poliţiei Rutiere pentru a ajunge în zona centrală. Sper ca discuţiile dintre organizatori şi Poliţie să găsească cele mai bune soluţii atât pentru respectarea drepturilor protestatarilor cât şi pentru siguranţa cetăţenilor. Piaţa Victoriei e locul în care a început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”.

PSD: „Cineva vrea să destabilizeze Guvernul”

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a declarat miercuri că cineva dorește foarte mult să destabilizeze Guvernul, cu referire la George Simion (AUR) și Diana Șoșoacă (SOS).

„Cineva dorește foarte tare să destabilizeze Guvernul, în plus, să destabilizeze mai mult în această țară și vedem că nu suntem într-un moment simplu al istoriei, toată lumea e foarte atentă la mesajele care vin, la acest soft power foarte bine finanțat din est, care se bazează și pe oameni de bună credință, dar și pe oameni direct cumpărați. Nu putem să destabilizăm o țară într-un moment de o asemenea complexitate. Există proteste pe tractoare scumpe, de sute de mii de euro și bineînțeles că a fost nevoie de aceste investiții, dar acele tractoare sunt luate, unele dintre ele, pe bani europeni. Noi protestăm pe un tractor luat pe bani europeni împotriva UE și ieșirii României de acolo și suveranismului”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22