Prună îl acuză pe Dragnea de manipulare: Nu am făcut nimic pentru comasarea DNA și DIICOT

E.b. | 03.02.2017

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună susține că, în timpul mandatului său, nu a făcut nimic în vederea comasării DNA cu DIICOT, afirmând că declarațiile în acest sens reprezintă "manipulări".

Pe aceeași temă

 
 

Domnul Liviu Dragnea spune ca eu as fi avut in proiect comasarea DNA și DIICOT. Ii acord premisa proastei consilieri, căci nu pot crede ca dl Dragnea se gândește sau își amintește de mine, tehnocrata, zilele acestea când țara fierbe, scrie Raluca Prună pe Facebook.

 

Îl asigur ca nu eu organizez protestele și il asigur ca nu e nevoie sa le organizeze nimeni. Exista o lume care nu are nevoie sa i se spună ce sa facă, o lume care nu e controlată decât de 'legea morala din sine', o lume care nu renunța la principii pentru 50-100 de lei la salariul minim sau la pensie sau pentru o creștere de salariu. O lume care chiar dacă e tăcută adesea sau nu voteaza, exista. Și reacționează când anumite limite sunt încălcate.

 

Fără cuvinte multe, am organizat DIICOT in oglinda cu DNA plecand exact de la principiul simetriei și de la succesul DNA. Nu am făcut nimic in vederea comasării celor doua parchete speciale. Ce am făcut e in actul de consolidare a DIICOT și in susținerea fără rezerve a DNA.

 

Vedeți postarea mea pe FB din 30 noiembrie 2016 și declarația privind pretinsa comasare a DNA și la DIICOT. La minutul 23.

 

Restul e manipulare.

 

La fel ca și declarațiile succesorului la ministerul justiției referitoare la modificarea prin ordonanța a legislației penale. Și aici e ca la radio Erevan: da, am modificat in Iunie 2016 texte care fuseseră declarate neconstituționale încă din 2013 și pentru care Parlamentul nu mișcase un deget in ciuda proiectelor legislative depuse la timp de ministerul justiției. Și când am propus aceste modificări, sistemul judiciar le-a salutat. Și am făcut modificările la lumina zilei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Acum sistemul judiciar, prin vocile sale la varf, sancționează modificări adoptate de guvernul actual noaptea, pe 31 Ianuarie 2017. Publicate tot noaptea, la 1:15, in Monitorul Oficial. E o diferența uriașă, de natura, mijloc și conținut, conchide Raluca Prună.

 

 

************************

 

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a infirmat joi că social-democrații ar fi propus comasarea DNA cu DIICOT, susținând că fostul ministru Raluca Prună a anunțat acest lucru.

 

 

"Altă manipulare și dezinformare. Am auzit la un post de televiziune aseară pe un domn cu batistuța la rever, foarte elegant, de altfel, și foarte bun jurnalist, care, probabil, a primit și dumnealui de altcineva câteva informații, că este certă dorința noastră de a comasa DNA cu DIICOT. Vreau să vă aduc aminte: sunt declarații publice, doamna Raluca Prună, care este cea care a inflamat discuția despre CEDO și despre situațiile din închisorile din România, este cea care în 30 noiembrie anul trecut a anunțat că unul din proiectele dumneaei pe care le are în vedere este comasarea între DNA și DIICOT. Culmea ipocriziei este că această doamnă a participat și participă în continuare la organizarea și mobilizarea acestor mitinguri. Nu știu dacă este implicată și în treaba cu huliganii, nu cred. Niciodată PSD nu a venit cu această propunere, nici nu avem în plan nici acum, nici mai târziu. În primul rând, mi s-ar părea o prostie ca două instituții care funcționează de sine stătător acum să fie comasate", a spus Dragnea într-o conferință de presă după ședința CExN al PSD. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22