Pruna despre demisia fostului ei coleg de la Interne: lupta anticoruptie functioneaza

Dora Vulcan | 02.09.2016

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, vineri, la Cluj, raspunzand unei intrebari privind demisia ministrului Petre Toba pentru care DNA a solicitat inceperea urmaririi penale, ca se bucura ca lupta anticoruptie functioneaza.

Pe aceeași temă

 

 

"Exista o decizie pe care a luat-o Parchetul si, exact cum v-am obisnuit de fiecare data, nu comentez deciziile Parchetului. Observ insa ca lupta anticoruptie functioneaza si ma bucur", a spus Raluca Pruna, citata de ziare.com.

 

 

 

Petre Toba si-a anuntat demisia joi seara, dupa ce DNA a cerut procurorului general al Romaniei sa solicite presedintelui incuviintarea urmaririi penale in dosarul care priveste activitatea DIPI favorizarea faptuitorului.

 

 

 

La scurt timp dupa ce si-a prezentat demisia, Toba a transmis presei ca a facut acest gest "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri". El mai a spus ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

 

 

 

"Resping cu tarie acuzatiile aduse si sunt la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii. Mentionez ca toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentarii cauzei, inclusiv la cele clasificate secret de stat", a mai spus Petre Toba.

 

 

 

Procurorii DNA il acuza pe Toba ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22