PSD a angajat 30 din consultantii lui Obama

Fara Autor | 29.04.2009

Pe aceeași temă

PSD a incheiat un contract cu cea mai importanta companie de consultanta politica din Statele Unite, Benenson Strategy Group (BSG), cea care a asigurat victoria lui Barack Obama in alegerile prezidentiale. Este vorba de 30 de persoane, despre care Viorel Hrebenciuc sustine ca nu cer la fel de mult ca Dan Andronic. Din punctul de vedere al lui Ion Iliescu, consultantii sint utili numai pe partea tehnica, deoarece "America e una, Romania e alta.

BSG va oferi consultanta atat pentru PSD, in alegerile europarlamentare din 7 iunie, cat si pentru candidatul prezidential Mircea Geoana, in alegerile de la finele acestui an, a declarat Valeriu Zgonea, directorul executiv al campaniei electorale al PSD, citat de Cotidianul.

Zgonea nu a precizat data la care a fost semnat contractul si nici valoarea acestuia, spunind doar ca semnarea acestui contract a fost acceptata de BPN al PSD si de presedintele Mircea Geoana. Faptul ca firma a acceptat sa lucreze cu PSD arata ca la nivelul Benenson Strategy Group se crede ca Mircea Geoana va fi noul presedinte al Romaniei, sustine deputatul.

„Consultantii au fost deja in Romania. Echipa care lucreaza cu noi lucreaza si cu Gordon Brown in Marea Britanie, lucreaza pentru partidele de stinga din Europa si din lume. Aceasta companie va lucra direct cu grupul de strategie politica, adica cu domnul Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Dragnea, Geoana si Nica”, a mai spus Zgonea, citat de Cotidianul.

Spre deosebire de Zgonea, Viorel Hrebenciuc, unul dintre directorii de campanie a PSD, a fost ceva mai darnic cu amanuntele contractului, spunind ca suma nu este deloc mare.

"Nu cer mult. Astia (americanii - n.r.) stiu valoarea banului. Nu ca Dan Andronic", a afirmat Hrebenciuc.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri ca este sceptic in legatura cu angajarea de catre partid a firmei de consultanta care a lucrat si pentru Barack Obama, spunind ca strainii n-au habar de realitatile politice din Romania.

"Eu nu prea pun temei pe consultantii straini care habar n-au de realitatile tarii noastre. Trebuie sa ne bazam pe oamenii nostri. (...) Una e America si alta România. Eu sunt mai sceptic", a declarat Iliescu pentru NewsIn

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22