PSD a decis: Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Transporturi

Redactia | 20.11.2018

Conducerea PSD a votat, in sedinta de marti a BPN al partidului, ca Lia Olguta Vasilescu sa fie propusa pentru sefia Ministerului Dezvoltarii, iar Mircea Draghici pentru portofoliul.

Pe aceeași temă

La ședința de marți a Biroului Permanent Național a PSD întrunită după ce președintele Klaus Iohannis a respins revocarea de la conducerea Ministerului Dezvoltării a lui Paul Stănescu, respectiv numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor s-a decis ca Vasilescu să fie propusă din nou pentru Dezvoltare, iar la Transporturi să îl propună pe Mircea Drăghici, trezorierul partidului.

Însă problema nu este clarificată deoarece liderii PSD nu au găsit încă o soluție pentru a scăpa de Paul Stănescu care este încă ministrul al Dezvoltării până când președintele Klaus Iohannis nu va semna decretul de revocare a acestuia din funcție.

În decizia CCR nr.98/2008, Iohannis poate refuza o singură dată propunerea de numire a unui ministru „în funcția vacantă”. În momentul de față, la Transporturi și la Dezvoltare nu avem „funcții vacante” pentru că Iohannis a refuzat să semneze decretele de revocare a actualilor miniștri.

Dacă Iohannis o va refuza pe Vasilescu, putând susține că este prima numire sau că postul nu este vacant, probabil că se va ajunge la Curtea Constituțională. Însă este o variantă care va lua mult timp, chiar dacă Dragnea va avea câștig de cauză, iar robinetul banilor de la ministerul Dezvoltare va fi închis în această perioadă.

Rămâne de văzut cum va juca în continuare Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22