PSD a propus guvern de uniune națională condus de Alexandru Rafila

Redactia | 14.12.2020

Liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut că președintele Klaus Iohannis a felicitat PSD pentru câștigarea alegerilor în cadrul consultărilor de la Cotroceni.

Pe aceeași temă

Liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut că președintele Klaus Iohannis a felicitat PSD pentru câștigarea alegerilor în cadrul consultărilor de la Cotroceni. În cadrul discuțiilor, potrivit lui Ciolacu, PSD a susținut formarea unui guvern de uniune națională condus de candidatul social democraților pentru poziția de premier, Alexandru Rafila.

”Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că PSD a câștigat aceste alegeri și propunerea de premier Alexandru Rafila este onorabilă.

Am menționat faptul că acele negocieri ridicole pe lângă Constituție, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie.

Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, având în vedere atât pandemia cât și criza economică și nu ne permitem o majoritate fragilă.

Un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, iar partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana lui Rafila”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să răspundă dacă el este cel care l-a contactat pe George Simion sau dacă liderul AUR este cel care l-a sunat pe el. "Nu are nicio importanță cine a sunat primul", a spus Ciolacu, răspunzând unei întrebări.


Ciolacu a declarat luni că nu a avut "o întâlnire personală" cu George Simion, ci doar o discuție telefonică: "A fost o discuție cu un viitor coleg din Parlament despre cum funcționează Parlamentul. Toți din AUR sunt la primul mandat".


Întrebat dacă cei din AUR l-au contactat pe el sau invers, liderul PSD a răspuns: Ne-am contactat unul pe altul. Ne-am făcut rost de numărul de telefon. La insistențele jurnalistei despre cine a sunat primul, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu are nicio importanță cine a sunat primul".
Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22