PSD a sfidat prin absență un summit al partenerilor săi din Partidul Socialist European

Redactia | 18.10.2018

Social-democrații români nu au trimis niciun reprezentat la summitul Partidului Socialist European de la Bruxelles, familie politică la care este de altfel sunt afiliați și deține și cei mai mulți membrii.

Pe aceeași temă

 

 

 

Jurnalistul Dan Alexe spune că a primit confirmarea oficială din partea PSE că nici-un social-democrat român nu a participat la acest summit și explică implicațiile politice ale gestului PSD de a absenta de la această întrunire importantă, mai ales în perspectiva preluării de la 1 ianuarie 2019 a președinției Consiliului UE, relatează Digi24.

 

Printre participanți s-au numărat și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și comisarul european Corina Crețu.

 

„Ca să nu fie nici o îndoială apropo de rușinea națională de ieri, când PSD-ul nu a trimis pe nimeni la summitul Partidului Socialist European (PSE), unde s-au hotărât numele candidaților la președinția Comisiei UE și s-a discutat strategia Brexit, adică exact ce ar trebui să preocupe România în perspectiva președinției UE peste două luni”, arată jurnalistul Dan Alexe.

 

Oficiali ai PSE i-au confirmat că PSD a fost invitat și că „ar fi fost partidul cel mai important, și numeric, și pentru că românii preiau președinția UE din ianuarie”.

 

„Vorbiți cu ei. N-au venit și nu au dat nici o explicație”, a fost răspunsul iritat din partea PSE, precizează jurnalistul.

 

„Așa că atunci când mai zice Dragnea lucruri despre UE, să știți că face ca leprele care nu merg la școală, dar mint acasă că îi persecută pedagogul”, comentează Dan Alexe.

 

Printre participanți s-au numărat Sergei Stanishev, președintele PSE, mai mulți comisari europeni și premierii mai multor țări, precum Spania, Suedia, Portugalia sau Slovacia. De asemenea, a participat și Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Evident, de la discuții nu au lipsit liderii partidelor de stânga din UE.

 

Dan Alexe: PSD nu a arătat interes cine va conduce Comisia Europeană când alegerile au loc în timpul președinției României

 

„Nu sunt sigur că se înțelege enormitatea a ceea ce s-a întâmplat prin absența șocantă a PSD-ului de la summitul din Bruxelles. Carevasăzică ei ar fi numeric cel mai puternic partid socialist din Europa, cu circa jumătate milion de membri, parcă, adică la fel ca SPD-ul german și Labour în Anglia, doar că Labour n-au participat din motive logice de Brexit. Altfel zis, PSD sunt la fel de puternici ca SPD din Germania, sunt la putere în România, iar din ianuarie, peste două luni și jumătate, vor prelua președinția UE și totuși… nici măcar nu au venit. Nu au arătat interes pentru cine va conduce Comisia Europeană, când de fapt alegerile europene au loc în timpul președinției României. E mai mult decât insultător, e un mare deserviciu adus țării”, a mai spus Dan Alexe.

 

„Au participat și au votat măruntele partide socialiste din Polonia, Letonia etc., totul fiind dominat de minunații, cultivații poligloți și politicieni socialiști care sunt Jean Asselborn al Luxemburgului și Frans Timmermans al Olandei (acesta fiind desemnat unul din cei doi candidați pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, alături de comisarul slovac). Slovac! România, care ar fi trebuit să domine și să conducă reuniunea, nici nu a fost prezentă. De frică și rușine, probabil. Ce să discute Dăncilă cu înspăimântătorul Timmermans care o întreabă în șase limbi de ce ucide justiția? Ce să vorbească Dragnea cu belgianul Elio Di Rupo, homosexual declarat?”, a mai scris jurnalistul pe Facebook.

 

Dan Alexe subliniază că „din rușine și mârlănie au stat acasă, când de fapt asta trebuia să fie reuniunea lor, ei trebuiau să facă să sclipească România, prin forța numerică a partidului și prin președinția UE care vine din ianuarie. Dar s-au pitit. (...) Aici ar trebui să dea ei socoteală, pentru că de fapt cauzează un rău enorm țării prin fuga asta de responsabilități și refuzul de a prinde și a folosi cele mai elementare ocazii de a-și promova țara. Dar prostia a rămas pitită acolo în tindă. Cum să vii tu să te uiți în ochii sarcastici ai lui Timmermans? De unde știi dacă cumva "nu te respectă"?”, a concluzionat Dan Alexe

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22