PSD a trecut prin Senat proiectul de lege pentru stimulente financiare acordate profesorilor

Laurentiu Gheorghe | 21.09.2020

Senatul, dominat de social-democrați, a votat proiectul de lege care oferă stimulente personalului didactic în perioada stării de alertă și de urgență, după modelul medicilor.

Pe aceeași temă

Proiectul, inițiat de PSD (Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu și Alfred Simonis, printre semnatari) a fost adoptat în regim de urgență de senatori cu 85 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” și 13 abțineri intră în dezbaterea Camerei Deputaților.

„Cu toți ne confruntăm cu probleme și neajunsuri venite cu această pandemie, dar trebuie să recunoaștem că fără profesori și fără medici nu putem supraviețui ca și societate. Am tot auzit acuzații din partea PNL că e un gest populist. Cu siguranță nu este. Cum se putea ca acum, când acest guvern de un ban nu e în stare sau nu vrea să susțină profesorii, să stăm și să privim de pe margine? Nu este o măsură populistă și nici exagerată. Este un ajutor pe care acești eroi îi merită pentru că cresc ei și educă oameni. Astăzi se vrea ca școala să fie servitor electoral și un clar agent de propagandă pentru PNL”, a declarat senatorul PSD Radu Preda, la Parlament.

Efortul bugetar pentru acordarea acestor stimulente profesorilor se situează în jur de 500 de milioane de lei iar ca sursă de finanțare PSD indică apelarea la fonduri europene.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în repeteta e rânduri că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli în bugetul de stat. „Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare și, în același timp, a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22