PSD-ALDE vor să înființeze o comisie pentru anchetarea așa-zisei fraudări a alegerilor din 26 mai

Dora Vulcan | 19.06.2019

Coaliția de guvernare PSD-ALDE, perdantă a alegerilor europarlamentare din 26 mai vrea să înființeze o comisie parlamentară de anchetă a așa-zisei fraudări a alegerilor, a anunțat Mihai Fifor.

Pe aceeași temă

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor, la Antena 3.

Fifor justifică înființarea comisiei prin așa-zisa verificare a modului în care ”au decurs” lucrurile.

„Am discutat, și probabil că vom avea ca temă în cadrul unei ședințe de coaliție și ideea aceasta a înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai. Pentru că la urma urmei cred că este necesar ca toată lumea să știe că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme, aceste probleme să poată fi evidențiate”, spune purtătorul de cuvânt al PSD.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a spus luni la același post de televiziune că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, opinând că ar trebui să se revină la formula declarației pe proprie răspundere atunci când votul se desfășoară pe liste suplimentare.

”Veți da socoteală pentru fraude. Cei care au votat de mai multe ori vor da socoteală”, a spus senatorul PSD Șerban Nicolae marți, la dezbaterea moțiunii de cenzură în parlament.

Duminică, ministrul de Interne Carmen Dan a declarat la Antena 3 că au fost peste 9.200 de semnalări de vot multiplu.

PSD a pierdut alegerile din 26 mai, în ciuda haosului de la votul din diaspora, unde zeci de mii de români nu și-au putut exercita dreptul constituțional de vot iar ALDE a ratat intrarea în Parlamentul European pentru că nu a reușit să atingă pragul de 5%, necesar accederii în PE.

Alegerile au fost organizate de coaliția PSD-ALDE, aflată la guvernare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22