PSD amana discutia despre motiunea de cenzura si inlocuirea lui Zgonea

Dora Vulcan | 07.06.2016

PSD va lua o decizie privind depunerea unei eventuale motiuni de cenzura si privind schimbarea lui Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor intr-o viitoare sedinta a conducerii partidului, a declarat marti Liviu Dragnea dupa intalnirea cu colegii sai din Biroul Executiv.

Pe aceeași temă

 

 

Liderul PSD a aratat ca BPN va face "o analiza serioasa" pe aceste teme. Intrebat cand va fi convocat Biroul Permanent National, Liviu Dragnea a raspuns ca "se poate convoca oricand, si de indata. Nu vreau ca colegii mei sa mai plece din judete pentru ca zilele astea sunt foarte importante pentru negocieri" in vederea construirii de aliante pentru majoritatea in consiliile judetene, acolo unde social-democratii nu au obtinut majoritatea singuri. 

Intrebat in mod repetat despre o eventuala motiune de cenzura, Dragnea a spus ca "e decizie importanta, e grea, ne-am luat mandat pentru a discuta in BPN".

Dragnea a temporizat si discutia despre schimbarea lui Valeriu Zgonea, amenintandu-l pe Florin Paslaru, seful deputatilor PSD, ca il va schimba daca "se va impiedica in chestiuni procedurale".

Dragnea a mai spus ca Valeriu Zgonea "e un cetatean care s-a legat de scaun, trebuie sa eliberam acea functie a unui om ramas fara partid".

Liderii de filiale ai PSD s-au reunit, marti, la o sedinta a Comitetului National Executiv, in cadrul careia au fost analizate rezultatele obtinute la alegerile locale de duminica, la finalul careia Liviu Dragnea a facut aceste declaratii. 

Ce a pierdut si ce a castigat PSD la locale

Despre rezultatele obtinute la alegerile locale, Liviu Dragnea afirma ca "PSD e partid mare, care tocmai a repurtat o victorie foarte mare. PSD-ul are potential in toate judetele, nu exista judet in care PSD sa fie respins."

In ceea ce priveste judetele cu rezultate slabe, Dragnea a subliniat ca "Nu cosmetizez nicio organizatie, voi lua masuri." Liderul PSD a anuntat ca va merge in tara "sa ia masuri serioase si profunde", adaugand ca, acolo unde au fost "aroganti", social-democratii au pierdut: "Toti colegii care au inteles care e abordarea, atitudinea, au castigat alegerile. Colegi care aveau 4-5 mandate, care au crezut ca se pot purta urat cu oamenii si vor fi alesi, au pierdut."

Liviu Dragnea a anuntat ca PSD a castigat la locale in jur de 1.700 de primari, ceea ce inseamna 53% din numarul total de primari. "De data asta se pare ca am castigat mai multe orase decat de obicei, inclusiv resedinte de judet. Este o veste buna."

La consiliile judetene, PSD a obtinut 44,2%, a declarat Dragnea, precizand ca asteapta numaratoarea finala a Biroului Electoral Central.

"Avem majoritatea singuri in 14 judete, in 11 cu ALDE, in doua cu UNPR si ALDE. In total, 27 de judete in care putem sa facem majoritati, singuri sau in aliante. Am cerut ca majoritatile sa se faca prioritar cu UNPR si ALDE. Mai sunt judete unde putem constitui majoritati si cu alte partide, negocierile sunt in curs."

Liviu Dragnea a enumerat resedintele de judet pe care "nu le aveam" si PSD le-a castigat la actualele alegeri locale: Bacau, Targoviste, Galati, Zalau si Turnu Severin. 

"Bucurestiul nu e resedinte de judet", a adaugat Dragnea, adaugand ca social-democratii au si pierdut cateva orase - resedinte de judet: Botosani, Satu Mare si Ploiesti. 

"Sunt cateva judete unde se puteau obtine rezultate mai bune. Le-am spus colegilor ca in perioada urmatoare, dupa ce vom finaliza negocierile, voi merge prin tara avand cateva obiective foarte clare. Nu am luat nicio decizie cu privire la judetele slabe", a precizat presedintele PSD. 

Dragnea mai spune ca merge in tara si pentru a se asigura ca "nu pleaca toata lumea in concediu in aceasta perioada, ca sa se inceapa efectiv munca in administratia locala. Oamenii nu i-au votat ca sa mearga in concediu".

"De asemenea, campania pentru alegerile din toamna trebuie sa inceapa", a mai spus liderul PSD.


Dragnea: Vor fi multi tineri pe listele PSD pentru parlamentare


Liviu Dragnea mai spune ca pe listele PSD de candidati pentru alegerile parlamentare vor fi multi tineri.

El a subliniat ca fiecare candidat PSD la alegerile parlamentare trebuie sa fie "sa fie responsabil si constient ca trebuie sa vina la serviciu".
"De luni dupa-amiaza pana miercuri dupa-amiaza, nu este un efort foarte mare. Este greu de inteles de ce mai apar situatii de genul asta, cand colegi de ai nostri nu sunt prezenti in plen sau in comisii", a adaugat presedintele PSD. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]2.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22