PSD ar putea da ordonanță de urgență pentru revizuirea unor sentințe

Redactia | 11.12.2018

PSD ar putea da OUG pentru revizuirea unor sentințe în paralel cu cea pentru codurile penale.

Pe aceeași temă

Proiectul a fost vehiculat cu insistență încă din luna august, atunci când ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea că îi va propune premierului Viorica Dăncilă, o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI şi interceptări ilegale. Anunțat „după terminarea concediilor”, proiectul a fost băgat la naftalină, surse din partid fiind de părere că adoptarea OUG pe codurile penale ar fi un prilej bun și pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe.

Social-democrații consideră că este necesar ca orice persoană condamnată în baza unor probe adunate pe protocoale sau interceptări nelegale să poată să ceară instanței revizuirea sentinței.

Potrivit surselor citate, social-democrații așteaptă în acest sens ca judecătorii CCR să se pronunțe pe conflictul juridic în Parlament și Ministerul Public. Camera Deputaților a apreciat că SRI a primit, prin protocoalele secrete din 2009 și 2016 cu Ministerul Public, competenţe de cercetare penală și că anumite procese s-au desfășurat fără să se cunoască modalitatea de strângere a probelor.

O eventuală decizie CCR anti-protocoale secrete ar oferi Guvernului mai multe argumente pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe, au mai spus surse din PSD pentru știripesurse.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22