PSD ar putea da ordonanță de urgență pentru revizuirea unor sentințe

Redactia | 11.12.2018

PSD ar putea da OUG pentru revizuirea unor sentințe în paralel cu cea pentru codurile penale.

Pe aceeași temă

Proiectul a fost vehiculat cu insistență încă din luna august, atunci când ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea că îi va propune premierului Viorica Dăncilă, o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI şi interceptări ilegale. Anunțat „după terminarea concediilor”, proiectul a fost băgat la naftalină, surse din partid fiind de părere că adoptarea OUG pe codurile penale ar fi un prilej bun și pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe.

Social-democrații consideră că este necesar ca orice persoană condamnată în baza unor probe adunate pe protocoale sau interceptări nelegale să poată să ceară instanței revizuirea sentinței.

Potrivit surselor citate, social-democrații așteaptă în acest sens ca judecătorii CCR să se pronunțe pe conflictul juridic în Parlament și Ministerul Public. Camera Deputaților a apreciat că SRI a primit, prin protocoalele secrete din 2009 și 2016 cu Ministerul Public, competenţe de cercetare penală și că anumite procese s-au desfășurat fără să se cunoască modalitatea de strângere a probelor.

O eventuală decizie CCR anti-protocoale secrete ar oferi Guvernului mai multe argumente pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe, au mai spus surse din PSD pentru știripesurse.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22