PSD ar vrea să amâne votul pe moțiunea de cenzură până după începerea școlii

Laurentiu Gheorghe | 25.08.2020

Planul PSD pentru votarea moțiunii de cenzură s-a schimbat, deși inițial chiar liderul social-democrat spunea la congresul partidului că își dorește un vot „cât mai repede”.

Pe aceeași temă

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că partidul ia în calcul varianta ca dezbaterea și votul să se amâne după 1 septembie.

Unul dintre scenariile luate în calcul de PSD constă în amânarea votului după începerea anului școlar, adică după 14 septembrie, susține Hotnews, citând surse politice.

„Guvernul nu a făcut nimic pentru pregătirea anului școlar, va fi un haos. Dacă demitem Guvernul înainte ar putea să dea vina pe noi că nu i-am lăsat să-și facă treaba. S-a discutat în partid, la o ședință informală să amânăm dezbaterea și votul după începerea școlii", au expicat sursele citate.

O altă variantă analizată în partid este ca votul să aibă loc după decizia CCR, undeva după 1 septembrie, după ce se va pronunța și Curtea Constituțională pe sesizarea PNL.

Liberalii au depus la Curtea Constituțională o sesizare privind moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru răsturnarea Guvernului Orban. PNL susține că demersul nu respectă legea fundamentală pentru că moțiunea a fost depusă în timpul sesiunii parlamentare extraordinare. Sesizarea a fost făcută de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Curtea Constituțională a dat Parlamentului termen ca până în 1 septembrie să-și exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluționarea a conflictului dintre Guvern și Parlament.

PSD avea programată la începutul săptămânii o ședință cu liderii din teritoriu pentru a decide data dezbaterii și votului, însă întâlnirea s-a amânat.

Informația apare în contextul în care liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat extrem de nemulţumit de activitatea Guvernului Orban. Liderul UDMR a criticat dur marți activitatea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22