PSD, atac la Iohannis că n-a numit-o pe Olguța la Dezvoltare: „Președintele bețe-n roate”

Laurentiu Gheorghe | 07.02.2019

Președintele Klaus Iohannis a respins-o a treia oară pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării.

Pe aceeași temă

Reacțiile nervoase PSD la respingerea președintelui Iohannis a propunerii de ministru a Olguței nu s-au lăsat așteptate: de la cererea de suspendare imediată la poziția oficială „președintele bețe-n roate”.

Reprezentanții PSD s-au dezlănțuit joi, după ce Iohannis i-a scris Vasilicăi Dăncilă că nu va semna decretul de numire a Olguței pe postul de ministru al Dezvoltării și viceprim-ministru, amenințările care mai de care la adresa președintelui curgând din toate direcțiile.

Într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, cei de la PSD îl numesc pe Iohannis „Președintele Bețe-n-Roate” și anunță că vor face uz de toate mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președinte să accepte propunerile Guvernului.

Postarea integrală a PSD:

„Klaus Iohannis a arătat astăzi că este cel mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România. Nu a venit cu niciun proiect, cu nicio propunere constructivă, cu nimic care să îmbunătățească viața românilor. Este mânat de frustrări personale și nu știe decât să blocheze. Va rămâne în istorie drept „Președintele Bețe-n-Roate”. Face tot ce poate pentru a bloca PSD să facă investițiile atât de așteptate de cetățeni. Pe criteriile pentru care a respins-o astăzi pe Olguța Vasilescu, Iohannis nu ar fi devenit niciodată președintele României și nici nu ar fi putut ocupa o funcție de ministru. În plus, se contrazice: tot el a semnat cu mâna lui numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, unde a realizat cele mai complexe legi ale acestei guvernări: Legea salarizării și Legea pensiilor. PSD a avut suficientă răbdare. Urmează să facem uz de mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele „Bețe-n-Roate” să își respecte obligațiile pe care le are față de lege și de cetățeni.”

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat că singura variantă este ca Guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict constituțional, din cauza unui nou refuz al președintele Klaus Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

„Să o refuzi pentru a nu știu câta oară pe Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că atacă statul paralel, pe Kovesi și abuzurile din justiție, asta înseamnă să fii purtător de cuvânt al unui sistem toxic care te manevrează în mod clar și la vedere. Să spui că Olguța Vasilescu nu are experiență, după doi ani în care a fost ministru al Muncii și a rezolvat mult mai devreme tot programul național privind majorarea de pensii și salarii, asta înseamnă să nu îți pese deloc de România și de români. Rămâne ca variantă, în final, ca Guvernul să sesize CCR pentru generarea unui conflict juridic de natură constituțională care trebuie făcut din prima”, a afirmat Codrin Ștefănescu, joi pentru Mediafax.

La rândul lui, proaspăt avansat la funcția de chestor al Camerei Deputaților, Rădulescu – Mitralieră a declarat, joi, că se aștepta ca președintele Iohannis să o respingă din nou pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și că din acest motiv a și spus că șeful statului trebuie suspendat din funcție, relatează Mediafax.

„Mă așteptam la acest lucru, de asta am și spus că trebuie suspendat. Eu mi-am exprimat punctul de vedere public și în cadrul partidului despre acest conflict instituțional între președinte și Guvern. Nu este la prima abatere domnul președinte, dânsul insistă în acest conflict instituțional, punctul meu de vedere a fost foarte clar, de a-l suspenda 10-15 zile. Dacă președintele poate fi suspendat 10-15 zile, eu așa am propus”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că o refuză din nou pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării, că este un conflict juridic de natură constituțională și singura soluție este sesizarea Curții Constituționale.

*****

„Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se arată în scrisoarea lui Iohannis adresată Vasilicăi-Viorica Dăncilă. Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22