PSD, atac la Nicușor Dan după greva de la STB: Să rezolve problemele în loc să inventeze vinovății

L. G. | 21.01.2022

Social-democrații susțin indirect greva de la STB, declanșată de liderul de sindicat PSD, transmițând că primarul Capitalei, Nicușor Dan, trebuie să soluționeze crizele „pe care le-a provocat”.

Pe aceeași temă

„PSD îl somează pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, să rezolve problemele grave provocate locuitorilor din Bucureşti chiar de propria sa incompetenţă şi să înceteze să arunce vinovăţii în stânga şi dreapta. Nicuşor Dan nu-i mai poate păcăli din nou pe bucureşteni! După un an şi jumătate de la învestire nu are nicio scuză, este primar şi are majoritate în Consiliul General. În loc să inventeze vinovăţii iluzorii, atunci când nu este concentrat pe angajările de la propriul cabinet, Nicuşor Dan trebuie să rezolve urgent problemele grave din Bucureşti, atât criza sistemului de termoficare, cât şi conflictul de muncă de la Societatea de Transport Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de social-democraţi.

PSD: Nicușor Dan va răspunde în fața procurorilor

Potrivit PSD, astfel de probleme nu doar afectează „grav”, ci „pun chiar în pericol viaţa bucureştenilor” şi nu se rezolvă „prin dispute sterile, ci prin decizii competente şi acţiuni eficiente”.

 

„Asta aşteaptă bucureştenii de la primarul general, nu să dea ordine partidelor politice care se află în opoziţie la nivel de Consiliu General. Singurul partid căruia poate să-i dea ordine este USR – partidul pe care l-a înfiinţat şi care îi este complice la tot dezastrul pe care l-a creat în Capitală. Totodată, în loc de a provoca dispute politice, Nicuşor Dan ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce va răspunde în faţa bucureştenilor şi, mai nou, în faţa procurorilor, pentru toate deciziile aberante sau ilegale pe care le-a luat în calitate de primar general”, se spune în comunicat.

Ciolacu: Nicușor Dan să plece acasă

Întrebat vineri, la Vălenii de Munte, cum comentează solicitarea adresată PSD de Nicuşor Dan de a anunţa dacă susţine greva STB sau retrage sprijinul politic al liderului de sindicat care a organizat această grevă, Marcel Ciolacu a afirmat: „Am înţeles că întrebarea a fost fie îl susţine, fie îşi retrage. Părerea mea este că mai e o posibilitate – fie pleacă acasă domnul Nicuşor Dan”.

 

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul STB, Nicuşor Dan a declarat că greva STB este organizată de preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, care a câştigat un mandat de consilier municipal pe lista PSD.

 

„Cer Partidului Social Democrat să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul şi afectează sute de mii de bucureşteni, organizată de un consilier general PSD. Da, un om care şi-a câştigat mandatul pe lista Partidului Social Democrat, şi atunci cer Partidului Social Democrat să se pronunţe pe una din două opţiuni: fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22