PSD atacă în instanţă declararea stării de alertă în sectorul 1 din Capitală

Redactia | 26.07.2021

PSD a anunţat, luni, că atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

Pe aceeași temă

PSD a anunţat, luni, că atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1. Starea de alertă a fost instaurată pentru 30 de zile în Sectorul 1, după ce solicitarea primarului Clotilde Armand a primit acordul Prefecturii Bucureşti.

Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand. În plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta – în speţă Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?”, a transmis, luni, PSd Sector 1, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Social-democraţii precizează că au semnalat în repetate rânduri că ”lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente”.

”Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă”, au mai transmis social-democraţii.

PSD și PNL fac opinie separată la Sectorul 1 în lupta primarului Clotilde Armand cu operatorul de salubritate Romprest . Consilierii PSD și PNL au absentat de la ultima ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 de vineri în care primarul ar fi dorit susținere pentru rezilierea contractului cu Romprest, lucru care a condus la suspendarea ședinței din lipsă de cvorum. Clotilde Armand a acuzat PSD și PNL că au reînviat USL la București, și acționează ca o alianță împotriva celei care a câștigat alegerile.

Începând de vineri, din prima zi în care a fost decretată starea de alertă în Sectorul 1, în sector operează pe lângă Romprest, o altă companie de salubritate: firma Brai Cata din sectorul 6.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22