PSD cere comisie parlamentară pentru anchetarea datelor despre pandemie

Redactia | 29.03.2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Biroul Permanent Național a decis, luni, depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei.

Pe aceeași temă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Biroul Permanent Național a decis, luni, depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchetă parlamentare care privește „falsificarea datelor pandemiei”.

„Pandemia este o problemă de siguranță națională, iar difuzarea de informații false pe această temă este extrem de gravă și penală. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii: Altfel, USR este părtaș la aceste falsificări”, a declarat Ciolacu.

Întrebat despre ce date este vorba, Ciolacu a spus că „s-au falsificat date ca să se poată ține alegerile în România”, iar comisia de anchetă va analiza și postarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele, a fost ministrul sănătății”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a spus că, în prezent, „este o lipsă de transparență totală” și că, din cauză că nu se fac testări nu se cunoaște, de fapt, „adevărul”.

„Sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul”, a spus Ciolacu.


Miercurea trecută, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, au avut un schimb de replici pe tema datelor despre numărul de infectări. ”Cifrele sunt altele”, a declarat recent Voiculescu, iar Alexandru i-a replicat că astfel de afirmații ”sporesc îngrijorarea”. Ciolcau a spus atunci că „răfuiala din Guvern dintre USR și PNL” arată că „datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22