PSD cere demiterea „trădătorului” Mugur Isărescu: Acționează la comanda capitalului străin

Laurentiu Gheorghe | 30.01.2019

Coaliția PSD-ALDE este decisă să dea vina pentru criza economică ce se apropie pe guvernatorul Băncii Naționale care depreciază leul pentru a compromite politicile înțelepte ale lui Darius Vâlcov.

Pe aceeași temă

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, s-a lansat într-un atac furibund la adresa guvernatorului Băncii Naționale, despre care a spus că „a depreciat intenționat leul doar ca firmele străine să încaseze mai mulți bani”. Mai mult, Dîrzu consideră că „manevrele guvernatorului sunt condamnabile și impun tragerea la răspundere penală pentru trădare”, relatează G4Media.

De cealaltă parte, în comunicatul transmis presei de liderul PSD Alba se laudă performanțele Guvernului care a „consolidat echilibrele macro-economice”, în ciuda „manevrelor” guvernatorului, aliatul capitaliștilor veroși din străinătate care scot bănișorii românilor din țară. Acesta ar trebui, mai spune Dîrzu, „revocat de urgență” de Parlament și cercetat penal pentru subminarea economiei naționale.

Ioan Dîrzu nu este un comunicator al social-democraților de calibrul lui Pleșoianu sau Nicolicea, pentru a-și permite să emită păreri ce aparent i-ar aparține. Comunicatul transmis de Dîrzu în această săptămână reprezintă cel mai probabil un punctaj transmis de la centru și pe care îl vom mai vedea reprodus sub alte forme și la celelalte organizații județene psd-iste profund nemulțumite de deciziile de politică monetară adoptate de Banca Centrală.

Principalele afirmații din comunicatul transmis de președintele PSD Alba:

  • ”… domnul Isărescu se răzbună pe PSD aplicând metoda pârjolirii satelor și otrăvirii fântânilor. Domnul Isărescu a intrat în război nu doar cu PSD, ci cu întreaga țară, preferând să distrugă economia doar pentru a șantaja Parlamentul și a obține un nou mandat de guvernator”.

  • ”… domnul Isărescu e dispus să nenorocească toți românii cu credite doar pentru a scăpa de PSD”.

  • ”BNR lasă intenționat leul să se devalorizeze și în curând îi va pune stop. De ce? Pentru că grija domnului Isărescu este pentru cei care produc cea mai mare parte a capitalului românesc, adică străinii. Acești oameni de afaceri își calculează afacerile în euro sau dolari, dar încasează în lei și domnul Isărescu are mereu grijă ca aceștia să nu piardă prea mult la schimbul în euro. Așadar, ei, reprezentând economia dominantă, vor să nu încaseze mai puțin și de acest lucru are mereu grijă BNR-ul. Mereu, românii simpli sunt cei care au de pierdut din cauza manevrelor domnului Isărescu”.

  • ”Pe guvernatorul României îl deranjează teribil progresul economic al României față de acum 10 ani. Guvernarea PSD-ALDE, a ultimilor doi ani, a consolidat echilibrele macroeconomice și a îmbunătățit radical performanța și potențialul economico-social al țării. Sunt temeiuri solide care descurajează orice potențială speculație asupra monedei naționale, în ciuda manevrelor domnului Isărescu”.

  • ”Încrederea este cheia stabilității și dezvoltării! Însă atacurile necontenite, fake-news-urile, propaganda continuă a apocalipsei, declarațiile iresponsabile ale înalților oficiali, de tipul Iohannis ” nu mai aveți bani de pensii și salarii”, toate acestea sapă încrederea și pot provoca efecte negative economiei. O atestă studiile științifice și precedentele întâmplate. Peste toate acestea, manevrele domnului Isărescu de creșterea ROBOR-ului și depreciere a leului, doar pentru a șantaja Parlamentul să-i mai dea un mandat de guvernator, sunt condamnabile și impun chiar tragerea la răspundere penală pentru trădare”.

  • ”Parlamentul nu poate fi șantajat de niciun guvernator iar oamenii nu pot fi mințiți. Domnul Mugur Isărescu nu doar că nu mai are dreptul să fie guvernatorul României, ci trebuie revocat de urgență de către Parlament. Organele de urmărire penală ar trebui să investigheze dacă e legal ca guvernatorul României să crească artificial ROBOR și să devalorizeze leul doar pentru a rămâne pe funcție!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22