PSD cere prin Claudiu Manda demisia lui Tudorel Toader: Trebuie să plece!

Laurentiu Gheorghe | 10.04.2019

Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD și apropiată a lui Liviu Dragnea, i-a cerut marți seară demisia lui Toader, care „trebuie să plece”.

Pe aceeași temă

Claudiu Manda, senator si vicepresedinte al Senatului, sot al Olgutei Vasilescu si candidat PSD la europarlamentare, ii cere demisia ministrului Tudorel Toader, despre care spune ca "trebuie sa se trezeasca". Azi are loc votul in Senat pe motiunea Opozitiei impotriva ministrului Justitiei.

Manda, candidat PSD la europarlamentare în compensație pentru excluderea Olguței Vasilescu din Guvern, a spus despre Toader că „trebuie să se trezesească” după ce un an și jumătate ministrul Justiției „ba face, ba nu face”.

"Când a fost dezbaterea motiunii simple impotriva lui Tudorel Toader la Camera Deputatilor, eu am declarat ca, daca era la Senat, eu votam pentru. Si nu votam pentru, aproband textul pe care USR si PNL l-au depus, ci mai degraba ca domnul Tudorel Toader trebuie sa se trezeasca. Suntem intr-o situatie in care de un an si jumatate tot dezbatem tot felul de subiecte si domnul Tudorel Toader vine si ba face, ba nu face", a spus Manda, marti seara, la B1 TV.

Acesta s-a declarat nemultumit de atitudinea ministrului in legatura cu OUG pentru modificarea Codurilor Penale.

"S-a dezbatut in Parlament modificarea Codului Penal si de Procedura Penala, au fost criticate o parte dintre articole la CCR, unele au fost admise, altele au fost respinse.

In decembrie, a fost o discutie cu domnul Tudorel Toader si am spus ca articole care nu au fost criticate la CCR, in conditiile in care au venit ca amendamente de la CSM, de la magistrati, de la oameni politici, e clar ca nu e nicio problema.

Discutia a fost in decembrie cu prezenta lui Tudorel Toader. Si-a asumat, alaturi de colegii din CEx, ca aceste doua categorii de articole sa fie trecute printr-o ordonanta.

In momentul respectiv, nu a zis nimic in sensul de a critica sau a zice ca nu poate, era corect sa intelegem care era urgenta. Urgenta este stabilita, pe de o parte, de directiva europeana din 2016 care trebuie sa fie aplicata din 2019 ca intram in infringement, si de articolele declarate neconstitutionale de CCR de acum 3-4-5-6 ani de zile", a spus Manda.

Claudiu Manda a cerut, ulterior, pe parcursul emisiunii, direct demisia ministrului Justitiei. Senatorul PSD a afirmat clar ca el, personal, ii cere lui Tudorel Toader sa plece de la minister.

"Spunea dl Ardelean (deputatul PNL Ben-Oni Ardelean - n.r.) ca orice ar spune presedintele Iohannis PSD este impotriva si eu va spun un lucru: a spus presedintele Iohannis ca Tudorel Toader trebuie sa plece. Si eu va spun astazi ca Tudorel Toader trebuie sa plece. (...) Ii cer demisia lui Tudorel Toader", a subliniat Manda pentru postul TV citat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22