PSD depune luni moțiunea de cenzură. Liderul PSD spune că a pregătit propunerea de premier

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2020

Partidul Social Democrat urmează să depună luni, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban, susținând că România este o „țară în derivă”.

Pe aceeași temă

„Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, într-o conferință de presă, că partidul a stabilit deja numele viitorului premier al PSD, dar nu îl spune. În aceeași conferință de presă, Gabriela Firea a vorbit despre un guvern PSD, după moțiunea de cenzură, și a spus că Ciolacu i-a promis că va numi „un om capabil” la ministerul Transporturilor. „Ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea.

„Mâine, PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a mai declarat Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a spus, din nou, că PSD are suficiente voturi pentru a demite Guvernul. Întrebat despre propunerea cu care partidul va merge la Cotroceni, Ciolacu a declarat că deja PSD a stabilit numele pe care îl va propune președintelui.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ciolacu a anunţat că moţiunea de cenzură se intitulează „Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

„În noaptea aceasta, echipa de la partid o să o finalizeze. Mâine, aşa cum am promis, o să o depunem. Se intitulează „Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD”, a declarat Ciolacu.

Social democrații nu au stabilit încă momentul în care moțiunea va fi dezbătută și votată în Parlament. Posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc joi, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22