PSD după eșecul moțiunii: PNL, disperat să nu piardă puterea, a cumpărat parlamentari la bucată

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2020

PSD denunță „coaliția nocivă împotriva românilor” formată din PNL-USR-PMP și deplânge atitudinea UDMR, partid pe care s-a bazat ca să treacă moțiunea.

Pe aceeași temă

Reacția PSD vine după ce social democrații nu au reușit să strângă cvorumul necesar la ședința comună a Parlamentului, astfel că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban nu a putut fi nici dezbătută și nici votată, iar executivul a rămas în funcție.

„Partidul Național Liberal a fost disperat să nu piardă puterea, iar pentru aceasta a apelat la cele mai insalubre metode ale politicii românești, cumpărând – până în ultima clipă – parlamentari la bucată. Moțiunea de cenzură depusă de PSD nu a putut fi dezbătută astăzi din cauza lipsei cvorumului de ședință. Le-a fost atât de frică să nu piardă puterea încât nici măcar pe cei cumpărați pe ultima sută de metri nu i-au lăsat să vină în sală! Astăzi, toți românii s-au putut convinge singuri cine susține corupția, traseismul și incompetența Guvernului Orban și cine se opune. Contrar celor susținute în declarațiile publice, USR și PMP au demonstrat astăzi că sunt la guvernare alături de PNL și responsabili pentru toate deciziile acestui guvern”, arată PSD în comunicatul de presă.

Social democrații mai anunță că cei 5 parlamentari PSD care au absentat astăzi la vot – printre care Carmen Dan și Cătălin Rădulescu Mitralieră – vor fi excluși din partid.

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a deplâns atitudinea UDMR, partid-balama pe care PSD s-a bazat pentru a răsturna Guvernul Orban

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat ca UDMR nu va sustine si el acest guvern, avand in vedere tratamentul la care au fost supuse si UDMR si comunitatea maghiara de catre presedintele Romaniei si de catre guvernul Orban. Astazi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22