PSD îi dă asigurări lui Tăriceanu că cererea de ridicare a imunității va fi respinsă de Senat

Laurentiu Gheorghe | 29.05.2019

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat după ce a avut o întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu crede că vreun senator PSD va vota pentru ridicarea imunității.

Pe aceeași temă

Comisia Juridică a Senatului, condusă de Robert Cazanciuc de la PSD, a decis miercuri, intempestiv, fără să fi fost înscrisă pe ordinea de zi, să recomande senatorilor ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Din punctul meu de vedere, scapă adevărații infractori. Atâta vreme cât te ocupi de adversari politici, înseamnă că nu te ocupi de adevărații infractori și asta se și vede. (...) Au dispărut păduri, a dispărut industria, a dispărut flota, marea problemă în România a fost cu două salariate de la DGASPC Teleorman.

(...) Nu s-a întrunit nicio majoritate pentru această decizie, nu s-a întocmit niciun raport. (...) Senatul nu va cere urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Șerban Nicolae, la Parlament, adăugând că nu crede că vreun social-democrat din Senat va vota pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu.

Surse social-democratice susțin că pentru a-l liniști pe Tăriceanu s-a discutat telefonic și cu premierul Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD.

În paralel cu discuțiile privind cererea de ridicare a imunității a liderului ALDE ședința Camerei Deputaților în care trebuie să se voteze noul președinte al forului și s-a luat o pauză de consultări de o jumătate de oră la cererea PSD, după ce UDMR solicitase amânarea votului final cu o săptămână.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22