PSD ii someaza pe liberali sa spuna daca prim-vicepresedintele Catalin Predoiu este cercetat intr-un dosar disjuns din Gala Bute

Fara Autor | 13.08.2015

Pe aceeași temă

Social-democrații îi somează pe liberali să spună dacă prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, desemnat pentru postul de premier al viitorului guvern PNL, este implicat într-un dosar disjuns din Gala Bute.

 

"În ultimele zile, în mass-media și în spațiul public au apărut o serie de informații și documente acuzatoare care vizează activitatea lui Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al Justiției în Guvernul Boc și a lui Gheorghe Ialomițeanu, ministru de Finanțe în același guvern", a transmis Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, conform dcnews.ro.

 

Ștefănescu adresează co-președinților noului PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, "o întrebare de maxim interes": "știe conducerea noului PNL de faptul că, urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițeanu sunt cercetați pentru că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, într-un dosar disjuns din dosarul „Gala Bute", dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată?"

 

"Cătălin Predoiu a semnat Nota de fundamentare a actului normativ privind Programul anual de marketing şi promovare turistică, în care era inclus şi evenimentul Gala Bute, fără ca proiectul actului normativ să fie transmis oficial Ministerului Justiției pentru avizare. Gheorghe Ialomițeanu a semnat aceeași notă de fundamentare, contrar punctului de vedere formulat de direcțiile de specialitate din Ministerul Finanțelor.

Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea noului PNL, întreb și eu, așa cum se întreabă și opinia publică, de ce este bine ascuns, sub preșul din Modrogan, acest caz extrem de important? Insist să mi se răspundă la această întrebare, întrucât ipocrizia celor de la PNL este cu atât mai mare cu cât, cer insistent demisia lui Victor Ponta, de altfel anchetat pentru o faptă comisă acum opt ani, în calitate de simplu avocat”, mai spune Codrin Ștefănescu.

 

Radu Cristescu, membru PMP, a susținut miercuri că foștii miniștri Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițeanu ar fi cercetaţi pentru pentru că şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu semnând documente care făceau parte din strategia de marketing şi de promovare turistică, documente referitoare inclusiv la Gala Bute.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22