PSD îi transmite președintelui Iohannis că nu cedează șantajului: Vom apăra libertatea românilor

Laurentiu Gheorghe | 14.07.2020

Atât liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cât și Robert Cazanciuc, contraatacă după acuzațiile președintelui Iohannis și spun că nu adoptă legea privind carantina și izolarea cu „inepțiile PNL”

Pe aceeași temă

„Nu acceptăm amenințări și șantaj, nu acceptăm ca Iohannis să ne dea lecții. Iohannis e singurul lider politic care a negat virusul, a spus că e o simplă răceală. Nu e vina Parlamentului că guvernul a trimis în ultima zi o lege proastă la Parlament”, a declarat Cazanciuc într-o conferință de presă.

„Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii”, a scris pe Facebook liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Referitor la termenul la care PSD va da un raport Legii carantinei în Comisia juridică din Senat, Cazanciuc a spus doar că legea va intra la vot doar când social-democrații vor fi convinși că „vom avea garanția că legea protejează pe toată lumea”.

„Iohannis vine să apere inepțiile din proiectul guvernului PNL: confiscarea abuzivă a bunurilor, munca forțată pentru medici, lipsirea ilegală de libertate a românilor”, a mai spus șeful interimar al Senatului..

La rândul său Ciolacu a scris același lucru pe Facebook:

„Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală». Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia! Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați! Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD "tergiversează" legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ.

"Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (...) PSD tergiversează această discuţie", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este nevoie „urgentă" de această lege şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile.

„Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români", a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, această „tergiversare" a legii privează Executivul de „un instrument foarte important".

În opinia sa, în dezbaterea legislaţiei privind carantinarea aşi izolarea, „PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false (...) Zicea că trebuie să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR. PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege", a explicat președintele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22