PSD îl propune oficial pe Angel Tîlvăr pentru șefia Ministerului Apărării

L. G. | 31.10.2022

Președintele Iohannis a semnat decretul de numire, după ce Consiliul Național al PSD a decis luni, cu unanimitate de voturi, să-l propună pentru funcția de ministru al Apărării pe Angel Tîlvăr.

Pe aceeași temă

UPDATE reședintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Angel Tîlvăr ca ministru al Apărării. Acesta a depus jurământul la Cotroceni în cursul serii.

La finalul şedinţei CPN al PSD în care s-a votat propunerea PSD, Marcel Ciolacu a spus că a discutat telefonic cu prim-ministrul despre nominalizarea lui Angel Tîlvăr la ministerul Apărării.

Angel Tîlvăr a declarat după ce a fost anunțat ca viitor ministru al Apărării: „În momentul în care purtăm această discuţie, la estul României există o situaţie de securitate cauzată de invazia lui Putin, nejustificată (...) Avem dorinţa de a păstra cetăţenii ţării într-o stare de calm şi normalitate. Pe de altă parte, nu aş vrea să uităm că în momentul în care discutăm acum există militari români care fie sub egida NATO, UE sau a ONU, îşi desfăşoară activitatea menită să păstreze pacea în anumite zone ale ţării. Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în structura de apărare”

Întrebat de presă dacă faptul că tatăl său a lucrat în fosta Securitate, fiind șeful contrainformațiilor din județul Vrancea, și aceasta ar putea influenţa decizia preşedintelui Klaus Iohannis privind numirea sa la Ministerul Apărării, Tîlvăr a replicat:

„Mi-aş dori foarte mult să trăiesc într-o ţară în care dosarele de cadre să fie mai puţin importante decât activitatea fiecăruia. Mi-aş dori foarte mult ca, prin munca pe care am făcut-o şi pe care o fac, să demonstrez că orice cetăţean al acestei ţări este dispus să pună umărul la progresul acestei ţări. Nu ştiu dacă va influenţa (decizia şefului statului - n.r.). Este libertatea domniei sale să o facă. Eu nu am făcut niciodată un secret din ceea ce sunt, ceea ce am făcut, ce fac şi ce voi face”, a spus Tîlvăr.

UPDATE Premierul Nicolae Ciucă a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naționale de către domnul Angel Tîlvăr.

Cine este Tîlvar

Angel Tîlvăr este în prezent senator PSD și președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Parlamentar din 2004, deputat și senator, Angel Tîlvăr este de profesie profesor de limba engleză. În politică a fost promovat de organizația PSD Vrancea, condusă la vremea respectivă de Marian Oprișan. De menționat ar fi că tatăl lui Angel Tîlvăr a fost șef al Contrainformațiilor din Vrancea.

Potrivit Ziarul de Vrancea, Petre Tîlvăr a fost șef al Contrainformațiilor din Vrancea, înainte de decembrie 1989 pe vremea comunismului.Colonelul Petre Tîlvăr a murit în 2017, potrivit ziarului de Vrancea.

În CV-ul său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr a terminat Facultatea de limbi străine. Este de profesie profesor de engleză dar și-a continuat studiile la Colegiul Naţional de Apărare - post universitar, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” dar și la Institutul Diplomatic Român.

A fost profesor în perioada 1985-2004 și ales senator de Vrancea în 2004. Și-a continuat activitatea parlamentară, fiind ales deputat în 2008. După expirarea mandatului este ales senator de Vrancea la alegerile parlamentare din 2020.

În octombrie 2020, Angel Tîlvăr (după ce la susținut pe Marcel Ciolacu pentru șefia PSD) a fost numit președinte interimar al PSD Vrancea. Inițial, Marian Oprișan fusese destituit prin votul conducerii centrale a PSD după ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean.

Potrivit declarației de avere depusă pe site-ul Senatului nu deține nicio casă sau teren, are în schimb două mașini un Hyundai Santa Fe, un Ford Fusion și o șalupă Laguna. Are în conturi și depozite bancare suma de 110.000 lei și un depozit în valuta- 35.379 euro .

În ceea ce privește veniturile Angel Tîlvăr a câștigat în 2021 potrivit declarației de avere 141.636 lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22