PSD încearcă să realizeze cvorumul necesar pentru dezbaterea moțiunii. Ședința a fost amânată 2 ore

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2020

Ședința de plen în care ar fi trebuit dezbătută și votată moțiunea de cenzură a PSD a fost amânată pentru ora 16:00. PSD numără parlamentarii prezenți pentru a vedea dacă are cvorumul de 233.

Pe aceeași temă

UPDATE 16:25: Potrivit lui Marcel Ciolacu, lipsesc și deputații PSD Dan Ciocan, Marius Bota și senatoarea PSD Roxana Pațurcă, precum și deputatul Marian Cucșa care era afiliat grupului PSD.

UPDATE 16:10: Olguța Vasilescu (PSD): „La cum a mers numărătoarea nu vom avea cvorum” a spus vicepreședintele PSD în timpul numărării parlamentarilor prezenți la ședința de plen.

Ședința plenului reunit al Parlamentului dedicată dezbaterii și votului pe moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost amânată inițial pentru ora 15:30 din lipsă de cvorum, însă nici la ora 16:00 nu s-a realizat cvorumul de 233 de parlamentari pentru dezbatere, adică cel puțin jumătate dintre senatori şi deputaţi.

PNL, USR şi PMP nu au intrat în sală, în timp ce UDMR a anunţat că va fi prezent doar la vot, însă nu va participa la dezbatere. În cazul în care moţiunea nu va fi votată azi Guvernul Orban va rămâne la putere până în decembrie.

Nici la ora 16:00 dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale niciunul nu este prezent în plen.

În cazul în care PSD nu va reuşi să strângă cvorum (233 de parlamentari prezenţi) la şedinţa de azi, moţiunea ar trebui să fie, teoretic, reprogramată. Însă PSD a depus moţiunea de cenzură în sesiune extraordinară, care se termină exact azi. De mâine începe sesiunea ordinară. Potrivit legii, o moţiune trebuie votată în sesiunea în care a fost depusă, altfel e neconstituţională. Or, PSD nu mai poate reprograma votul tot în sesiunea extraordinară

Premierul României, Ludovic Orban, neagă orice înțelegere subterană cu cei de la PSD. El susține că moțiunea este deja „consumată”: „Moțiunea este consumată, dar sigur că trebuie să așteptăm decizia CCR. De mâine începem sesiunea ordinară. Este o altă gogomănie să intri în următoarea sesiune. E înțelegerea ca ei să ne dea jos, și noi să ne apărăm”, a declarat premierul Ludovic Orban pe holurile Parlamentului.

****

Parlamentul s-a reunit, luni, de la ora 14,00, in ultima zi a sesiunii extraordinare, in sedinta comuna, pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura initiata de PSD si intitulata "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor". USR, PMP si PNL au anuntat ca nu participa la votul pentru motiunea de cenzura.
PSD a depus pe 17 august motiunea de cenzura si a fost citita in plenul comun de senatorul PSD Lucian Romascanu pe 20 august.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22