PSD își joacă ultima carte: Organizarea votului pe moțiune într-o zi de weekend

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2019

Ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent miercuri în Parlament la „vânătoare” de parlamentari ai Opoziției, susține că „asul din mânecă” al PSD este impunerea votului pe moțiune în weekend.

Pe aceeași temă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, că PSD are ''un as în mânecă'' la moţiunea de cenzură, susţinând că demersul Opoziţiei nu va avea succes.

„Cum o să ne strângem bagajele? Noi avem treabă de făcut. Emoţii ai tot timpul şi când eşti la putere şi când eşti în opoziţie. Sâmbătă se va vota moţiunea şi vom vedea dacă pică sau trece, eu zic că pică. (...) Eu am spus tot timpul că avem şi noi un as în mânecă, chiar dacă au semnat mai mulţi moţiunea, vom vedea rezultatul. (...) Aici nu este vorba de PSD sau de PNL, este vorba de guvernarea unei ţări. (...) Nu pot să dau scorul, pot să vă spun că pică moţiunea. PSD este mobilizat pentru a guverna România”, a afirmat Budăi, la Parlament, conform Agerpres.ro.

El a susţinut că au fost colegi parlamentari care au venit la PSD şi au spus că, deşi au semnat moţiunea, nu o vor vota.

Întrebat dacă premierul a dat sarcină fiecărui ministru să convingă parlamentarii să nu voteze moţiunea, Budăi a spus: „Nu ne-a cerut nimeni, nu a fost această solicitare”.

„Este o luptă politică democratică în cadrul constituţional, colegii din opoziţie luptă cu instrumentele dumnealor, noi avem discuţiile noastre, e normal, e democraţie şi e corect să fie aşa atunci când te păstrezi într-o linie decentă şi în cadrul constituţional. Repet - avem un as în mânecă, asul organizării”, a adăugat Budăi.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis miercuri, în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei, ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11,00. Moţiunea intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” va fi citită miercuri, la ora 15,00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22