PSD-iștii noi, vechi PRM-iști: Noua gardă social-democrată se plânge de opoziția „structurilor”

Laurentiu Gheorghe | 23.01.2020

Noul șef al PSD Argeș, Ion Mînzînă, e convins că social-democrații sunt faultați de multinaționale și nici nu sunt sprijiniți de „structuri”, adică statul paralel de pe vremea lui Dragnea & Tăriceanu.

Pe aceeași temă

„Din păcate, PSD-ul la proba aceasta stă foarte prost, adică cu scos oameni în stradă. La câte nenorociri au produs ei (Guvernul PNL – n.r.) în trei luni de zile, ar fi trebuit să existe populaţie în stradă. Numai că PSD-ul nu are în spate multinaţionale (...), nu are în spate structuri, puţintele, acolo, câte or fi. Prin urmare, ne asumăm şi riscul acesta de a face toate alegerile pe care le vor ei. Şi dacă e să ne batem, acum ne batem cu ei, să le demonstrăm că-i putem bate şi cu armele lor", a declarat Mînzînă joi, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

În opinia liderului PSD Argeş, PNL doreşte să provoace alegeri parlamentare anticipate pentru a nu ajunge în situaţia de a deconta eşecurile înregistrate la guvernare.

„A mai rămas de făcut un singur lucru, şi ei, realizând că sunt incapabili să conducă actul de guvernare şi pentru a-şi prelungi agonia la guvernare (...), forţează aceste alegeri. Ei habar n-au ce fac de la o zi la alta. Cîţu declară ceva, Orban declară altceva (...). Prin urmare, ei încearcă, (...) dacă ar fi putut duceau aceste alegeri şi odată cu alegerile prezidenţiale. Asta este, ne asumăm, suportăm consecinţele toţi, mergem mai departe. Ce să facem?", a spus Mînzînă.

Pe de altă parte, el a susţinut că intenţia liberalilor de a modifica legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile locale şi fără o dezbatere în Parlament încalcă principiile democratice.

„Nimeni nu şi-a permis o bătaie de joc mai mare decât modificarea, în mijlocul ciclului electoral, a unor legi electorale. Nimeni nu a făcut lucrul acesta de când respectăm legislaţia şi cutumele parlamentare. Şi vine acum domnul acesta de la Cotroceni (...). Schimbăm legea electorală. Prea puţin mă interesează că e cu un tur, cu două tururi, cu vot direct, cu vot indirect. Dar bătaia asta de joc nu are nimic de a face cu ceea ce înseamnă democraţie şi reguli europene. Asta înseamnă, dacă Europa nu reacţionează, că sunt foarte mulţumiţi de slugile (PNL - n.r.) pe care le-au adus la putere în România. Vor zice «domnule, sunt slugi, sunt executanţi perfecţi, e bine ce fac ăia acolo” a mai declarat Ion Mînzînă.

Cine e Ion Mînzînă

Ion Mînzînă a fost ales la conducerea organizaţiei PSD Argeş pe 17 ianuarie, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte pe senatorul Şerban Valeca. El este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, dar anterior a avut şi trei mandate de parlamentar: între 1996 şi 2000 a fost senator din partea PRM, iar în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008 a fost deputat PRM.

Ion Mînzînă este omul Olguței Vasilescu, cu care se cunoaște încă din perioada peremistă. În PRM a fost cel mai apropiat colaborator al Oanei Vasilescu. Fosta peremista si colaboratoare intimă a lui Vadim Tudor, l-a susținut pe Mînzîlă și la actualele alegeri de la Argeș, pentru că „Nelu Mînzînă este cel mai bun prieten al meu, nu doar din Argeș, ci din România”.

”Nu e de glumă cu Nelu Mînzînă, e singurul care și-a permis, în afară de soțul meu, să mă certe de foarte multe ori - și pe bună dreptate”, a declarat Olguța Vasilescu, ”deci știu ce randament va impune organizației Argeș”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22