PSD îl apără pe Dragnea care nu vrea să fie audiat la Comisia SRI după Coldea. Îi e frica?

Redactia | 06.03.2018

Audierea lui Liviu Dragnea la Comisia de Control a SRI s-a amânat după ce parlamentarii PSD-ALDE din comisie s-au opus la cerea ca liderul PSD se fie invitat mai repede, cu toate că Dragnea a promis dezvăluiri senzaționale.

Pe aceeași temă

 

În ședința de marți, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu a propus ca Liviu Dragnea să fie audiat peste doua săptămâni, imediat după Coldea, însă parlamentarii Puterii s-au opus.

 

"Am solicitat sa fie audiat si dl Dragnea, după dl Coldea, care este audiat săptămâna viitoare. Eu am propus ca domnul Dragnea să fie audiat pe 20 martie. S-a supus votului propunerea mea și cei de la PSD și ALDE s-au opus. Au fost 3 voturi pentru si 4 împotriva. Au votat 'impotriva' toți cei de la PSD si ALDE, mai puțin dl Manda, care nu a fost prezent", a declarat pentru Ziare.com deputatul Lucian Stanciu-Viziteu (USR).

 

Intrebat de ce nu a fost audiat Liviu Dragnea printre primii, tinand cont de acuzatiile si criticile lansate de el in spatiul public, dar si de faptul ca liderul PSD a cerut de mai multe ori sa fie chemat la comisie, Marian Cucsa a subliniat: "Hotararile comisiei le luam in comisie".

 

"Audierea dl Dragnea a fost luata in calcul inca din luna decembrie. Va fi audiat si dl Dragnea. Cu siguranta va vom comunica data cand va fi audiat", a mai adaugat acesta.

 

Și audierea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a fost amânată pentru luni, după congresul PSD de sâmbătă a anunțat Claudiu Manda (PSD), președintele Comisiei.

 

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, spune ca decizia amanarii a fost luata unilateral de comisia SRI, pe motiv ca ora la care a fost programata audierea a fost 14.00 si s-a considerat ca lucrarile s-ar prelungi pana seara tarziu.

 

"Nu am nicio problema sa ma prezint oricand in fata comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat in dezbatere", a declarat generalul Coldea pentru Ziare.com.

 

Vicepreședintele Comisiei de Control SRI, Marian Cucșa (ALDE), a explicat că după gen. Coldea trebuie neapărat audiat Traian Băsescu, pentru că așa s-a stabilit, acesta fiind motivul pentru care a fost respinsă audierea lui Liviu Dragnea.

 

 

Generalul Florian Coldea neagă că i-ar fi cerut lui Claudiu Manda amânarea audierii sale în comisia de control al SRI pe motiv că ar fi răcit. Prins cu minciuna, Manda dă vina pe presă care ar fi deformat spusele sale dar nu explică amânarea audierii lui Coldea.

 

Conform site-ului Camerei Deputatilor, parlamentarii Puterii din Comisia SRI, in afara de presedintele Claudiu Manda, sunt: vicepresedintele Marian Cucsa (ALDE), Doina Fedorovici (PSD), Oana Florea (PSD) si Nicolae Marin (PSD).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22