PSD lasă la latitudinea fiecărui parlamentar dacă să participe sau nu la citirea moțiunii în plen

Laurentiu Gheorghe | 08.09.2021

Parlamentarii PSD pot participa dacă vor la citirea moțiunii de cenzură în plenul reunit, joi, la ora 16:00, sustin surse politice citate de HotNews.ro.

Pe aceeași temă

Potrivit surselor citate de HotNews.ro, decizia conducerii PSD este de a participa la citirea moțiunii cine dorește. În ceea ce privește participarea la o nouă ședință a Birourilor Permanente Reunite în care ar trebui să se stabilească un calendar, PSD a decis să nu se prezinte.

„La BPR-uri ne menținem linia. Nu ne amestecăm în ciorba lor. Prezența noastră acolo cu vot de abținere se contabilizează la cvorum, deci ne-am situa de partea unei tabere. Așa nu ne asociem cu nimeni. E treaba lor, au explicat sursele citate.

USR-PLUS și AUR nu pot decide un calendar pentru dezbaterea moțiunii de cenzură pentru că nu au majoritate în Birourile Permanente reunite. Pentru a putea stabili o dată a dezbaterii demersului este nevoie de votul a jumătatea plus unu din cei prezenți la ședința BPR-urilor.

Dar, situația se schimbă în cazul stabilirii unui program de către plenul reunit. Este nevoie de jumătate plus unu din numărul celor prezenți în sală să stabilească o ordine de zi a ședinței de plen. Mai exact, la cerere unui lider de grup, ordinea de zi a ședinței de plen poate fi suplimentată. În acest context USR-PLUS intenționează să ceară stabilirea unui calendar pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură

Reamintim că președinții Camerei Deputaților și Senatului au convocat pentru joi la 16.00 o ședință de plen reunit a Parlamentului în care se va citi moțiunea de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22