PSD nu-l susține pe Meleșcanu pentru un nou mandat dar nu-l demite până la publicarea deciziei CCR

Redactia | 23.01.2020

PSD nu mai merge pe mâna lui Meleșcanu la șefia Senatului după ce Curtea Constituțională a declarat nelegată alegerea sa, dar așteaptă publicarea deciziei CCR.

Pe aceeași temă

„Sunt cinci sau șase colegi. Noi am luat o hotărâre în Biroul permanent național. Deja am anticipat acest lucru, este normal. Grupul PSD de la Senat va hotărâ prin vot cine va fi candidatul. O să fie o propunere din partea PSD, nu vom merge cu propunerea tot cu domnul Meleșcanu. Nu este membru al PSD, dânsul este afiliat”, a spus Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus.

Interimarul de la șefia PSD spune că e dreptul lui Teodor Meleșcanu să rămână în post până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

„Constituțional există o decizie, urmează să vina motivarea. E dreptul domnului Meleșcanu să vadă motivarea, de ce anume a fost neconstituțională numirea dânsului sau ce conflict juridic o fi existat acolo. Are acest drept oferit de lege. Am luat act și de decizia domnului Meleșcanu, este președintele Senatului. Presupun că după motivare vom propune un nou președinte la Senat. Este posibil să se facă această schimbare până vom vota moțiunea. Moțiunea se votează în februarie. Atributul datei este al Biroului Permanent Reunit”, a completat Ciolacu.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, la propunerea PSD, președinte al Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la liberali, obţinând 59 de voturi.

Pe 11 septembrie, ALDE, președintele său, Călin Popescu-Tăriceanu, și mai mulți parlamentari au sesizat Curtea Constituțională cu privire la modul în care Teodor Meleşcanu a fost ales la conducerea Senatului, după retragerea ALDE de la guvernare și pierderea șefiei Senatului de către Tăriceanu.

Sesizarea a fost formulată de 33 de senatori, membri ai Grupului parlamentar al ALDE, PNL, PMP, UDMR, precum şi de senatori neafiliaţi.

Două zile mai târziu, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act de pierderea calităţii de membru în cazul lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi al lui Alexandru Ştefan Băişanu, care au primit funcții de la PSD în ciuda deciziei partidului de a se retrage de la guvernare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22