PSD nu va asigura cvorumul la investirea Guvernului: PNL să arate că nu doar distruge

Laurentiu Gheorghe | 14.10.2019

Este responsabilitatea partidelor care au inițiat și votat moțiunea de cenzură să își asigure majoritatea necesară pentru a susține un nou Guvern, au decis social-democrații luni.

Pe aceeași temă

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), a transmis luni ca opinia publica trebuie sa se pregateasca pentru „artificii” la investirea viitorului guvern pentru ca jocurile nu sunt inca facute si ramane de vazut daca opozitia o sa reuseasca sa faca majoritate.

„Lucrurile sunt simple: PSD este în opoziție și NU va vota niciun guvern al PNL! E treaba celor care au votat moțiunea să dovedească că au într-adevăr majoritate pentru a forma un nou Guvern. Dacă au! Abia aștept să văd cum oameni de stânga aleși pe listele PSD și acum plecați în alte părți îl vor vota cu două mâini pe Orban! Pregătiți-vă de artificii, PSD chiar știe să facă opoziție!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD nu va gira un Executiv al concedierilor masive, al tăierilor de pensii și de salarii, al scăderii niveluilui de trai al românilor!

Este responsabilitatea partidelor care au inițiat și au votat moțiunea de cenzură să își asigure majoritatea necesară pentru a susține un nou Guvern.

PNL -ul și aliații săi trebuie să demonstreze românilor că știu să și construiască, nu doar să distrugă.

România nu se conduce doar cu declarații politice sforăitoare, ci cu un program de guvernare, susținut de o majoritate parlamentară. Le transmitem partidelor în cauză să se mobilizeze și să-și asume responsabilitatea pentru învestirea unui nou Executiv, având în vedere că, potrivit propriilor declarații, orice întârziere nu aduce decât deservicii României și românilor.

„PSD nu va participa în niciun mod la nominalizarea noului Guvern, la niciun fel de negocieri si la niciun alt aranjament. Dacă au dat jos Guvernul PSD, înseamnă că cele 5 partide au majoritate, deci să-și asigure cvorumul”, a declarat Viorica Dăncilă. Premierul demis a precizat că decizia a fost luată în CEX și reconfirmată luni dimineață într-o ședință restrânsă a liderilor PSD.

Pentru dezbaterea programului şi a listei Guvernului şi acordarea votului de încredere, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în şedinţă comună. Votul nu poate să aibă loc dacă în sală nu sunt prezenți 50% plus unul din numărul total al senatorilor și deputaților.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22