PSD o propune pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Marius Drăghici la Transporturi

Redactia | 21.11.2018

Miercuri seară, în cadrul CEx al PSD s-a votat ca Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, respinsă de Iohannis la Transporturi, să treacă la Dezvoltare și Marius Draghici, ministru la Transporturi.

Pe aceeași temă

Totodată, în Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în şedinţa de miercuri, 21 noiembrie, să li se ceară demisia miniştrilor Paul Stănescu şi Lucian Şova, de la Dezvoltare, respectiv Transporturi.

Situația este paradoxală. Propunerile celor doi noi miniștri nu-și pot produce efectele atâta timp cât posturile sunt ocupate de Paul Stănescu la Dezvoltare și Lucian Șova la Transporturi. În consecință li s-au cerut demisiile de onoare.

Decizia a fost luată cu un singur vot împotrivă: cel al liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Deşi Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile de remaniere, Klaus Iohannis a refuzat să semneze revocarea din funcţie a celor doi miniştri.

La Ministerul Dezvoltării a fost propusă Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, respinsă de Iohannis la Ministerul Transporturilor.

La Ministerul Transporturilor a fost propus Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

La finalul ședinței CEx, premierul Viorica Dăncilă a declarat că deciziile au fost luate ”având în vedere experiența Liei Olguța Vasilescu în administrația publică, fost primar, dar și experiența în domeniul transporturilor a lui Mircea Drăghici, inginer auto”.

”Cred că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînțeles nu în același timp”, a mai spus Dăncilă.

La rândul său Lia Olguța Vasilescu a susținut că a plecat de la Ministerul Muncii pentru că 97% din măsurile din programul de guvernare sunt realizate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22