PSD participă la citirea moțiunii de cenzură dar votul va fi dat după congresul PNL

Redactia | 09.09.2021

PSD va participa la ședința conducerii Parlamentului, după ce a boicotat-o de cinci ori prin absență astfel încă nu a existat cvorum de ședință pentru a fi adoptat caledarul moțiunii de cenzură.

Pe aceeași temă

Votul asupra moțiunii de cenzură se va da însă după decizia CCR, care a fost sesizată de Guvern. Propunerea a aparținut UDMR care a venit ]n Birourile Permanente reunite cu propunerea ca moțiunea de cenzură să fie amânată după decizia Curții Constituționale.

Liberalii din tabăra Cîțu, prezenți la ședința Birourilor Permanente Reunite, au fost de acord cu solicitarea UDMR.

Astfel, votarea moțiunii de cenzură este amânată până când se pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea depusă de Guvern, au decis, joi, Birourile permanente reunite, cu voturile PSD, PNL și UDMR.

Ludovic Orban nu și-a exprimat votul, însă a precizat că votul dat reprezintă o împiedicare a exercitării unui drept constituțional de depunere și votare a unei moțiuni de cenzură.

„Ați încălcat principiul statului de drept prin acest vot”, le-a spus Ludovic Orban colegilor din Birourile permanente.

Curtea Constituțională a stabilit pentru 15 septembrie termenul până la care Guvernul și Parlamentul trebuie să transmită punctele de vedere.

Data dezbaterii de către CCR a sesizării Guvernului încă nu a fost stabilită.

Miza taberei Cîțu a fost să amâne prezentarea și votul moțiunii până după Congresul care va alege o nouă conducere la PNL.

Șansele lui Florin Cîțu de a mai fi ales președinte scad considerabil dacă moțiunea de cenzură ar fi votată înainte de Congres și ar pierde poziția de premier.

Tot în încercarea de a amâna votul pe moțiune, premierul Florin Cîțu a anunțat ieri că a atacat la Curtea Constituțională decizia președinților celor două camere de a convoca ședința de plen pentru astăzi la ora 16.00.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și președintele Senatului, Anca Dragu au convocat plenul Parlamentului invocând mai multe decizii ale Curții Constituționale.

Cei doi au explicat că sunt obligați să asigure respectarea termenului de cinci zile prevăzut de regulament pentru prezentarea unui moțiuni de cenzură de la depunerea ei. USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură vineri seara, altfel spus termenul de cinci zile prevăzut de regulament se împlinește azi.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22