PSD pierde încă un senator. Nicolae Marin a demisionat pe fondul bătăliilor de putere de la Galați

Dora Vulcan | 23.08.2019

Senatorul PSD Nicolae Marin și-a dat demisia din partid nemulțumit de izolarea la care a fost supus în partid după ce s-a angajat în bătălia de putere locală cu Dan Nica, care a fost ales președinte.

Pe aceeași temă

Marin spune că ”pentru binele tuturor” a decis să renunțe la calitatea de membru PSD dar și la cea de chestor al Senatorului, devenind independent până va decide în ce ”proiect politic” se va implica.

”Intr-o democrație sănătoasă dezbaterea și competiția sunt încurajate pentru că aduc progres. Constat că dezbaterile provocate de mine in ultima perioadă in PSD Galati au deranjat și am fost izolat”, a scris Nicolae Marin pe pagina sa de Facebook.

El le mulțumește celor care îi susțin demersul și sugerează că, totuși, aceștia ”n-au avut curajul să vorbească, deocamdată, in public!”

Marin spune că a primit mai multe oferte de la alte partide dar nu din eșaloanele superioare ci din cele locale, dar că nu a luat încă o decizie, nici măcar în ceea ce privește posibilitatea de a intra în partidul fostului președinte PSD, Victor Ponta, actualul președinte al Pro România.

Nicolae Marin a candidat pe 2 august, la Conferinţa judeţeană de alegeri, pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, unde a obţinut 49 de voturi, fiind învins de europarlamentarul Dan Nica, care a obţinut 334 de voturi. În discursul de candidatură, Marin a criticat activitatea lui Dan Nica, dar şi a altor membri aflaţi în conducerea PSD Galaţi, solicitând ca aceştia să facă un pas în spate.

Demisia lui Marin are loc cu o zi înainte de congresul PSD la care urmează să fie votată candidatura la prezidențiale a premierului Viorica Dăncilă, președinte ale PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22