PSD pierde majoritatea. Carmen Dan, în autoizolare. UDMR face cvorum dar nu votează moțiunea

Redactia | 31.08.2020

Carmen Dan a anunțat că nu va fi prezentă luni, la votul moțiunii de cenzură, pentru că fiind contact al mamei sale, diagnosticate cu Covid-19, este obligată să stea un autoizolare.

Pe aceeași temă

„După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic.

Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament.

Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta!”, a scris Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiții, PSD pierde majoritatea. Pentru a fi adoptată, moțiunea are nevoie de 233 de voturi.

Cătălin Rădulescu și Adrian Todor sunt bolnavi, Valeriu Steriu și-a dat demisia pentru a merge la ANRE, unde va fi vicepreședinte, iar Carmen Dan va absenta din cauza plasării în autoizolare.


În afară de PSD, Pro România, ALDE și PPUSL au anunţat că votează ”pentru”, iar USR, PNL și PMP nu participă la vot. UDMR a decis, de asemenea, să nu voteze moțiunea dar va participa la vot, contribuind, astfel, la asigurarea cvorumului. În discursul său de după ședința UDMR în care s-a luat această decizie, Kelemen Hunor s-a referit la „cretinismele” despre Ardealul pe care PSD și UDMR ar vrea să-l dea ungurilor.


„​În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele și sănătatea cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preț. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce. Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19”, se arată în mesajul șefului statului.

Iohannis acuză PSD că „s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național”, iar depunerea moțiunii de cenzură „ ntr-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenită”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22