PSD-PNL l-a prezentat oficial pe candidatul comun pentru primăria Capitalei: Cătălin Cîrstoiu

Redactia | 20.03.2024

Managerul Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat oficial miercuri drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Ciolacu anunță crearea „Alianței electorale pentru România”

Pe aceeași temă

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au spus că este un bun organizator și că așa cum a vindecat mii de pacienți la fel va vindeca și Bucureștiul. Medicul Cîrstoiu a vorbit ultimul, după cei doi lideri de partid, plus Gabriela Firea (PSD) și Stelian Burduja (PNL) șefii organizațiilor București ale celor două partide.

Candidatul comun care spune că nu aparține nici unei ideologii, fie de stânga sau de dreapta, a declarat că„Sunt sigur că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face împreună sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a spus medicul Cîrstoiu, făcând și „o mărturisire dureroasă” - este supraviețuitor al cancerului.

Cele două partide au refuzat înscrierea în cursă a propriilor vedete, șefi la organizațiile din București, deși și Firea și Burduja își anunțaseră cât se poate de clar intențiile de a fi nominalizați. Gabrilei Firea i s-a oferit în compensație un loc pe listele alegerilor eiroparlamentare, ofertă pe care n-a confirmat-o însă.

Gabriela Firea a spus că este emoționată, dar totuși fericită, că astzi, de Ziua Fdricirii vorvim despre București. În continuarea speech-ului fosta primpăriță și-a prezentat marile realizări din mandatului ei, fără a pomeni măcar odată numele candidatului pe care teoretic îl susține.

Sebastian Burduja a spus că „Vorbim de o miză aparte, despre București, un oraș care este peste Roma sau Viena, din punct de vedere al puterii de cumpărare. Sunt date Eurostat. Dar Bucureștiul nu arată la fel de bine ca aceste metropole, pentru că a fost prost administrat, a fost terenul de luptă pentru orgolii”

Alianța PSD-PNL - Alianța electorală pentru România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că PSD și PNL vor face ”alianță electorală pentru România” după alegerile locale. El nu a precizat dacă alianța electorală PSD – PNL va merge la alegerile parlamentare sau la cele prezidențiale.

„Am făcut acum o alianță electorală între cele două mari partide. Dacă românii ne vor da votul pentru această nouă abordare politică, categoric că vom veni după o alianță pentru București cu o alianță pentru România”, a spus Ciolacu la prezentarea candidatului PSD-PNL pentru primăria București, Cătălin Cîrstoiu.

Alianța electorală durează doar cât țin alegerile

Dacă PSD și PNL ar forma o alianță politică, aceasta ar trebui înscrisă la tribunal, o procedură care poate dura până după alegerile parlamentare și prezidențiale. În schimb, alianța electorală se realizează printr-un protocol asumat de liderii celor două partide, care se depune la Biroul Electoral.

Alianța electorală funcționează doar în cadrul procesului electoral, astfel că, după ziua alegerilor, aceasta este considerată încheiată de drept.

O alianță electorală pentru alegerile parlamentare presupune candidaturi PSD și PNL pe listă comună.

O alianță electorală pentru alegerile prezidențiale înseamnă, de asemenea, că PSD și PNL vor avea candidat unic la Președinție.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22