PSD pregătește moțiunea de cenzură pentru că Guvernul Orban nu are majoritate și „nu va rezista”

Laurentiu Gheorghe | 08.11.2019

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, susține că social-democrații lucrează deja la moțiunea de cenzură pentru că Guvernul Orban nu are majoritate în Parlament și va pica în februarie.

Pe aceeași temă

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că guvernul actual trebuie înlăturat cât mai repede, pentru că duce România spre dezastru. În plus social-democrații n-au fost înlăturați de o majoritate parlamentară în urma unei moțiuni de cenzură corecte ci la dorința președintelui Klaus Iohannis, iar rolul unui președinte este să discute cu oricine indiferent de culoarea politică.

„Președintele României trebuie să discute pe obiective importante pentru țară cu un guvern indiferent de culoarea politica. Eu cred ca un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista.

Eu știu că Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură în februarie, cât mai curând posibil, că un guvern nu trebuie dat jos de presedintele Romaniei, trebuie dat jos de către majoritatea din Parlamentul României și eu cred ca ceilalți vor face majoritate pentru ca nu vor sustine un guvern care va duce la dezastru Romania", a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Antena3.

De asemenea, președintele PSD vrea să conteste modul în care s-a organizat votul prin corespondență din străinătate, deși a condus guvernul care a perfectat legislația în domeniu.

„Eu am considerat ca dreptul la vot este al fiecaruia dintre noi, dar am vazut lucruri care ma ingrijoreaza. Aceste plicuri care s-au primit pentru turul doi in care sunt toti candidatii. Fara sa stii cine intra in turul doi, mi se pare un lucru total incorect si vom contesta acest lucru.

Eu cred ca trebuie sa dea dovada de foarte multa transparenta, pentru ca fiecare trebuie sa aiba certitudinea in Romania ca votul lui conteaza, ca votul lui este respectat. Cred ca acest lucru nu este acum prea bine reglementat, pentru ca de multe ori oamenii cred ca chiar daca voteaza rezultatul poate fi deformat si nu trebuie sa se intample acest lucru", a spus fostul prim-ministru.

Dancila sustine ca aceasta este o temere justificata "avand in vedere ca au existat unele suspiciuni chiar la alegerile europarlamentare".

Dancila anunta ca are incredere in alegeri, dar ca este nevoie de transparenta in ceea ce priveste modul in care sunt organizate alegerile, mentionand ca PSD va face numaratoare paralela pentru acest scrutin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22