PSD preia RATB, după ce Firea a demis conducerea. PNL afirmă că e o reglare de conturi

E.b. | 07.01.2017

UPDATE: Consilerii generali au votat, sâmbătă, componenţa provizorie a Consiliului de Administraţie al RATB. Consilierul PNL Ciprian Ciucu a anunţat că liberalii nu vor lua parte la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, convocată sâmbătă dimineaţă de primarul general Gabriela Firea, pentru demiterea Consiliului de Administraţie al RATB.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Consilerii generali au votat, sâmbătă, componenţa provizorie a Consiliului de Administraţie al RATB, noul director general al regiei fiind propus consilierul PSD Adrian Sorin Mihail.

 

Consiliul de Administraţie al RATB va fi format, provizoriu, din Adrian Sorin Mihail, Ionuţ Nicolae Ciocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Cătană,  Alexandru Trifan şi  Mihai Petcu.

 

Noua componenţă a fost aprobată cu 28 de voturi "pentru", şase împotrivă (USR) şi nicio abţinere. Consilierii PNL nu au participat la şedinţă.

 

Consilierii generali au decis, sâmbătă, demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, cu 28 de voturi "pentru”, nicio abţinere şi şase voturi "împotrivă”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca Mihail Adrian Sorin, consilier general PSD, să fie noul director al RATB.

 

"În urma reclamaţiilor primite la dispecerat şi la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB. Şi nu este prima dată. Dacă astă iarnă au făcut o treabă de mântuială, acum suntem într-o nouă situaţie. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB şi din refugii şi sunt nemulţumită de faptul că am cerut să se suplimenteze numărul de autobuze în Bucureşti, nu au găsit un număr suficient aşa cum am stabilit. Am aflat cu stupoare că domnul director şi-a luat concediu fără să ne anunţe”, a declarat Gabriela Firea.


El suţine că  măsura este fie o decizie de PR, fie o reglare de conturi în PSD Bucureşti, conform News.ro.

 

Ştirea iniţială/ "Gabriela Firea, a convocat de pe azi pe mâine Consiliul General pentru a demite actualul Consiliu de Administraţie (CA) al RATB şi a-l înlocui cu un altul. Motivul... «pentru că nu a luat măsurile necesare pe vreme rea». Şi o supărare suplimentară este că Directorul general a plecat în concediu fără să o anunţe", a scris consilierul PNL pe Facebook.

 

El a precizat că demiterea Consiliului de Administraţie al RATB poate avea la bază fie o mişcare de imagine, fie înlocuirea actualilor membri ai CA cu "proprii oameni" ai primarului Capitalei. 

 

"E bine să înţelegeţi câteva chestiuni de context. CA al RATB care nu-mi este cu nimic simpatic, fiind compus în principal din oamenii lui Robert Negoiţă (PSD) şi ai vechiului UNPR, ai lui Oprea, poate are vină că nu a pregătit din timp măsuri pentru iarnă... Dar ca să-l demiţi, nu-i nici o urgenţă. Să convoci Consiliul General de pe azi pe mâine (în 14 ore), pentru a demite acest CA, poate avea la bază doar două motivaţii:

 

(1) O mişcare de imagine, de PR, în forţă ca să arăţi că ALŢII sunt vinovaţii şi că vor plăti;

(2) Ancorarea în contextul curent şi înlocuirea actualilor oameni din CA cu proprii săi oameni.

 

Sau ambele de mai sus. Observ o schimbare la Firea şi nu e spre binele nostru, al bucureştenilor. E capabilă de mişcări rapide, politice, prin care să-şi atigă obiectivele personale", este mesajul lui Ciprian Ciucu.

 

El mai susţine că RATB este foarte importantă, având un buget mai mare decât al tot municipiului Braşov.

 

"Şi încă o observaţie. Convoacă CGMB (Gabriela Firea, n.r.) pentru demiterea CA al RATB deşi este nemulţumită că directorul general (cu care este în relaţii foarte bune) al RATB este în concediu. Dar nicio vorbă despre demiterea acestuia. Acestuia i-a dat prime de merit anul trecut. Totuşi, pentru că va numi un alt CA, provizoriu, în mai puţin de 24 de ore, este posibil ca mişcarea să fie planificată, trebuie să vină cu mai multe nume, cu înlocuitori. Şi tineţi mine, RATB este foarte importantă, are bugetul mai mare decât al tot municipiului Braşov", mai spune Ciuc.

 

Consilierul mai arată că liberalii au decis să nu se prezinte la şedinţa CGMB, deoarece nu văd unde este urgenţa.

 

"În ceea ce ne priveşte, noi, liberalii, am decis să nu ne prezentăm la şedinţa de mâine (sâmbătă, n.r.) a CGMB. Nu vedem urgenţa, aşa cum explic mai sus. Sunt chestiunile lor, ei între ei se ceartă şi îşi reglează conturile. Dacă ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp să propunem şi noi oameni competenţi. Dar pe aceştia trebuie să-i cauţi, să-i selectezi, să-i convingi, să-i prezinţi publicului, după aceea să-i votezi. În 14 ore... nu merci", a mai scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

 

*******

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri seară, că a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru sâmbătă dimineaţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor.

 

"Am convocat de îndată o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru mâine dimineaţă la 9.30 în care voi supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea grea de iarnă pe care o depăşim în acest moment", a declarat Gabriela Firea.

 

Primarul Capitalei reproşează conducerii RATB că staţiile nu au fost curăţate vineri dimineaţă, că timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, că nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu şi că directorul general al regiei şi-a luat concediu fără să anunţe.

 

 

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzaţă, acesta fiind interimar.

 

Consiliul de Administraţie al regiei este format din: Tudor Tănăsescu, Dorel Macovei, Pîrvuţ Ovidiu, Popescu Marin, Orzaţă Radu Paul (director general), Lupaşcu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22