PSD promite că Parlamentul va adopta joi legea carantinei și izolării, dar cu „modificări majore”

Laurentiu Gheorghe | 08.07.2020

PSD anunță că proiectul de lege privind carantina şi izolarea propus de Guvern va fi discutat în plenul Camerei Deputaţilor cel târziu joi dimineaţă, cu „modificări majore”.

Pe aceeași temă

„Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinării şi izolării. După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii. Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participă şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile”, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii PSD.

Comisia Juridică din Cameră a organizat miercuri o dezbatere publică cu reprezentanții ONG-urilor din domeniu pe tema proiectului de lege și urmează să întocmească în cursul zilei un raport în acest sens.

Guvernul a adoptat în ședința de la începutul săptămânii proiectul de lege privind carantina și izolarea, necesar după decizia Curții Constituționale.

APADOR-CH a criticat legea carantinării elaborată de Guvern pentru că a fost adoptată „într-o manieră lipsită de transparență”, fiind disponibilă pentru consultare abia după adoptare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22