PSD propune ca premierul Ciucă să-și asume răspunderea în Parlament pentru certificatul Covid

Redactia | 20.12.2021

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, pentru G4Media.ro, că încă nu a fost luată o decizie în privința proiectului de lege privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă.

Pe aceeași temă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus coaliției ca Guvernul să își asume răspunderea în Parlament pentru adoptarea Legii privind utilizarea certificatului Covid la locul de muncă, iar o decizie urmează să fie luată luni, potrivit surselor G4Media.ro.

 „Azi hotărâm. Se ia în calcul ca Guvernul să vină în Parlament cu asumarea pe certificatul Covid. Este cea mai bună soluție”, au precizat sursele citate.

 Argumentele în favoarea acestei soluții țin de faptul că aprobarea unui proiect intrat în circuitul parlamentar durează mai mult, având în vedere că sunt multe comisii avizatoare și se așteaptă și multe amendamente din partea partidelor care nu sunt în coaliția de guvernare.

 „Însă Florin Cîțu boicotează în acest moment totul”, au adăugat surse politice.

 Proiectul propus coaliției prevede ca angajații care refuză vaccinul să primească gratuit 15 vouchere pentru teste rapide antigen.

 Florin Cîţu a afirmat, luni, că opinia sa rămâne constantă şi anume că nu i se pare normal să fie decontate testele pentru COVID de la bugetul de stat pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Ședința de Guvern a început cu o întârziere de aproape o oră. Pe ordinea de zi se află proiectul legii bugetului de stat pe anul 2022 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

 „Astăzi, pe masa Guvernului avem cea mai importantă legislație din perspectiva efectelor sociale și economice: bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale. Vom aproba un buget echilibrat, responsabil și realist. (…) Bugetul pentru 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și viziunilor privind oportunităților viitoare”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Întrebat dacă legea privind certificatul Covid poate să treacă prin asumarea răspunderii în Parlament, liderul PNL Florin Cîțu a declarat: „Dacă am reușit să facem un buget în trei zile, reușim să trecem legea până în Crăciun.”

Știrea inițială: Liderii coaliţiei nu s-au mai reunit în şedinţa coaliţiei, luni, la Guvern, deşi iniţial aceştia urmau să discute înainte de şedinţa de Guvern. Potrivit unor surse politice, PSD ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde, relatează News.ro.

 Social-democraţii consideră că, prin asumarea răspunderii, proiectul va trece mai repede de Parlament şi se va evita şi opoziţia celor care nu doresc aplicarea certificatului verde, la locul de muncă.

 PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun, şi doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

 Ședința de Guvern pentru aprobarea bugetului era programată la ora 12.00, însă nu a avut loc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22