PSD protestează față de ancheta DNA privind cheltuirea banilor din subvenția de la stat

Laurentiu Gheorghe | 22.04.2019

Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD, Mircea Drăghici au fost audiați luni la DNA în legătură cu utilizarea subvențiilor primite de la stat, în dosarul în care Drăghici e acuzat de delapidare.

Pe aceeași temă

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus că a venit pentru a depune un protest față de ancheta „abuzivă și pe lângă Constituție” a procurorilor care n-ar avea niciun drept să-i întrebe cum s-au evaporat subvențiile primite pentru funcționarea partidului. Un asemenea control nu poate fi efectuat decât de Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi, la conducerea ambelor instituții fiind numiți apropiați ai liderului PSD, Liviu Dragnea. Astfel că secretarul general al partidului a spus că aceste instituții „chiar își dac treaba” și în plus există și un control intern care este exercitat și de CEx-ul prezidat de Liviu Dragnea, deci exclusă orice plată care n-are de a face cu interesele social-democrației din România.

„Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viața partidului. (...) Nu aș vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziție", a declarat secretarul general al PSD.

„Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA", a mai spus Ștefănescu.

Întrebat de jurnaliști care e oportunitatea ca Mircea Drăghici să își cumpere casă sau mașină din subvenția de la AEP, așa cum spun procurorii, Drăghici a intervenit și a susținut că sunt "minciuni incredibile".

Secretarul general PSD a indicat că s-ar putea ca partidul să treacă la acțiuni suplimentare pe subiectul controalelor DNA pe cheltuielile PSD.

Întrebat dacă se referă la o sesizare la secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, Ștefănescu a răspuns: „E foarte posibil, ne vom sfatui cu avocatii partidului”.

El a adăugat că PSD a știut tot ce a făcut Drăghici, în calitate de trezorier al partidului, cu banii PSD. Potrivit lui Ștefănescu, Drăghici pune în aplicare deciziile PSD legate de acțiunile partidului, după care prezintă în partid lista cu cheltuieli.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au stat la DNA câteva minute, iar la ieșire Ștefănescu a spus că are informații că vor fi chemați la DNA mai mulți reprezentanți ai PSD.

În 3 aprilie, DNA a anunțat oficial că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil în valoare de peste 500.000 de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22