PSD, RUPT din doua directii: Dupa Sebastian Ghita, Mircea Geoana anunta proiectul sau politic: NOUL PSD-Partidul Social Democrat Independent

T.d. | 20.01.2015

Pe aceeași temă

Marca Partidul Social Democrat Independent (PSDI), pentru care a fost depusa o solicitare de inregistrare la OSIM, reprezinta o varianta de studio, a declarat marti Mircea Geoana. Senatorul a mai spus ca principalul sau proiect politic se numeste “Noul PSD”.

"Noul PSD este principalul meu proiect politic. Zilele următoare grupul de iniţiativă va lansa în dezbatere acest proiect şi în interiorul PSD, şi pentru opinia publică, pentru ca, în final, să devină o platformă ce va fi propusă în cadrul Congresului PSD. Această denumire (PSDI - n.r.), împreună cu altele, e o variantă de studiu, dar secundară proiectului meu principal care se numeşte «Noul PSD»", a spus Geoană, citat de Gandul.

Consiliera senatorului Mircea Geoană, Ana Maria Cătăuţă şi deputatul Oana Niculescu Mizil au depus la OSIM solicitări de înregistrare a mărcii "Partidul Social Democrat Independent", cererile aflându-se în procedură de examinare.

Cătăuţă, consilier al fostului preşedinte PSD, senatorul Mircea Geoană, a depus la OSIM pe 12 ianuarie solicitări pentru înregistrarea mărcii "Partidul Social Democrat Independent (PSDI)", potrivit paginii de internet a Oficiului. De asemenea, deputatul Oana Niculescu Mizil a solicitat şi ea înregistrarea mărcii "Partidul Social Democrat Independent", care include şi "activităţi de natură politică".
 

PSD, rupt din doua directii

Initiativa lui Mircea Geoana nu este singura de acest fel. Si Sebastian Ghita incearca sa formeze un nou partid de stanga.

Ghita a declarat, marti, ca numele partidului pe care il va infiinta va fi “Partidul Progres Romania”. El sustine ca viitoarea formatiune se va axa pe resursa umana tanara, potrivit Hotnews.

Acest partid va avea o serie de programe dedicate tinerilor, Sebastian Ghita citand in acest sens obligatia companiilor care participa la licitatii publice de a angaja tineri.

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta, acesta nu va rezista la PSD daca nu va prezenta un partid de oameni tineri, si nu de "bosorogi comunisti".

"Cu voia sa si voia lui Dumnezeu, domnul Ponta va trebui sa livreze un partid nu de bosorogi comunisti, ci de oameni tineri, de stanga, care sa reprezinte viitorul. Nu va mai putea domnul Ponta sa reziste public, atat timp cat nu-si prezinta echipa si are, slava Domnului, oameni ok", a spus Sebastian Ghita pentru DCNews.

Ghita a vorbit si despre construirea efectiva a "Partidul Progres Romania".

"Probabil ca ne va lua o luna de zile sa strangem 25.000 de semnaturi. 1 martie e o tinta pentru data cand ne vom prezenta la tribunal cu semnaturile si cu statutul. Si vom incerca sa nu ne prezentam cu 25.000 de semnaturi, ci cu un numar mult mai mare, care sa ne dea dreptul sa speram ca, in 2016, dupa ce reusim sa convingem si cativa medici in tara si cativa profesori si cativa angajati din multinationale si cativa mici capitalisti romani sa se alature structurii acesteia si, cand vom pune niste idei pe piata, in momentul acela sa fim in stare sa luam 5% si sa intram in Parlament", a mai explicat deputatul.

Sebastian Ghita a anuntat la finalul lunii noiembrie 2014, dupa ce a demisionat din PSD, ca din ianuarie va incepe strangerea de semnaturi pentru un nou partid politic de stanga.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22