PSD s-a dezlănțuit: O să avem o enclavă străină în România. Trebuie un român la conducerea țării

Laurentiu Gheorghe | 21.11.2019

Conducerea PSD Maramureș (Gabriel Zetea, Călin Matei, Sorina Pintea) îl acuză pe Klaus Iohannis că i-a separat pe cei cu numele de Hellvig, Orban, Kovesi de Vasile, Ion și Gheorghe, cetățeni de mâna a doua

Pe aceeași temă

Deputatul PSD Călin Matei a declarat joi, într-o conferință de presă, alături de vicepreședintele PSD Gabriel Zetea și de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, că sub conducerea lui Klaus Iohannis se face separare în țară între cei pe care îi cheamă Vasile, Ion, Gheorghe, și cei pe care ii cheamă Hellvig, Kovesi, Orban și că un nou mandat al lui Iohannis va forma „o enclavă străină” în România.

Astfel, dacă Iohannis va avea un nou mandat de președinte, PSD consideră că „o să avem o enclavă străină în România”, care se va afla la conducere și îi va asupri pe românii Vasile, Ion, Ghoerghe.

„(Klaus Iohannis – n.r.) a ajuns sa facă separare în tara intre cei pe care ii cheama Vasile, Ion, Gheorghe. Nu toti pot fi Eduard, nu toti pot fi Hellvig, nu toti pot fi Kovesi, nu toti pot fi Orban, nu toti pot fi Ludovic. Haideti sa fie, din cand in cand, si cate un roman la conducerea tarii. Aici as vrea sa atrag foarte bine atentia ca este suficient ca au puterea executiva, daca le mai dam si presedintia, stimati romani, o sa avem o enclava straina in Romania. Si nu consider ca e normal. Sunt convins ca poporul roman va gandi cu capul pentru ca in poporul roman sunt mai multi Vasili, Gheorghi si Ioni decat Ludovici, sunt convins de asta (...) Sa dea Dumnezeu ca acest impostor sa fie foarte bine citit de poporul roman, pana duminica”, a declarat deputatul PSD.

Declarațiile pesediștilor maramureșeni vin în completarea celor din Sibiu, care consideră că o țară majoritar ortodoxă nu poate avea președinte un reprezentat al Bisericii Evanghelice-Luterane (Klaus Iohannis) și pe unul al Bisericii Unitariene (Ludovic Orban).

„Oare este NORMAL ca reprezentanții Bisericii Evanghelice-Luterane, din care face parte sasul Klaus Iohannis și reprezentanții Bisericii Unitariene, de care aparține etnicul maghiar Ludovic Orban, să declare public că nu susțin familia formată dintre un bărbat și o femeie, așa cum este familia tradițională românească, iar acești doi lideri de la PNL să nu ia atitudine?”, se întreba retoric PSD Sibiu pe Facebook în 6 noiembrie.

Mai mult, social-democrații sibieni se întreabă că „este România NORMALĂ dacă a ajuns, astăzi, să fie condusă de oameni care nu simt românește, care nu înțeleg obiceiurile, tradițiile și spiritul nostru românesc, transmis din strămoși”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22