PSD se grăbește cu moțiunea de cenzură pentru că le dă cu virgulă când adună voturile „pro”

Laurentiu Gheorghe | 27.08.2020

La ședința de urgență, de joi, a conducerii PSD, liderul Marcel Ciolacu a spus că este îngrijorat de cafelele pe care parlamentarii lui le beau la Guvern și nu este sigur dacă mai are voturile pro-moțiune.

Pe aceeași temă

Liderii PSD s-au întâlnit joi, în ședință de urgență pentru a discuta strategia pentru moțiunea de cenzură. În spatele ușilor închise, președintele PSD, Marcel Ciolacu le-a pus pesediștilor că este îngrijorat de negocierile pe care liberalii le poartă cu parlamentarii PSD și PRO România.

În acest sens, șeful PSD a decis să devanseze dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură pentru luni, 31 august, pentru a nu le mai da liberalilor timp ca să negocieze cu parlamentarii PSD și Pro România, speriați că nu mai prind loc pe listele pe care au fost aleși și sunt dispuși să renunțe la trandafiri pentru niste recompense promise după viitoarele alegeri.

Potrivit surselor social-democrate citate de HotNews, fiecare zi care trece înseamnă voturi în minus pentru PSD la moțiune, acesta fiind motivul pentru care s-a luat decizia intempestivă a programării unui vot rapid, chiar dacă în momentul de față nu există matematic suficiente voturi pentru ca moțiunea să treacă.

În acest moment PSD nu are voturile necesare pentru înlăturarea Guvernului Orban. Oficial, PSD are 206 parlamenatri dar, potrivit surselor citate, real mizează pe 200 de parlamentari PSD-ALDE, 11 -PPU-SL (Dan Voiculescu – n.r.) și 20 de parlamentari PRO-România.

De precizat este că în ultima săptămână PSD a pierdut trei parlamentari care au trecut la PNL Daniel Breaz, Luminița Jivan și Emilia Meiroșu.

Petru demiterea Guvernului este necesar ca 233 de parlamentari să voteze moțiunea PSD, UDMR având deocamdată o poziție ambiguă.

„Președintele (Marcel Ciolacu – n.r.) s-a arătat îngrijorat de faptul că liberalii promit mare cu sarea parlamentarilor PSD și Pro România. Calculele noastre arată ca avem 331 de voturi în acest moment și lucrurile se pot schimba în rău sau în bine vom vedea în următoarele zile. Este o posibilitate ca UDMR să voteze dar nu poți lăsa șansa moțiunii în mâinile UDMR", au explicat sursele pesediste pentru HotNews.ro.

De altfel dacă este declarată neconstituțională depunerea moțiunii de cenzură, sau nu va trece, Marcel Ciolacu a declarat joi că se ia în calcul o a doua moțiune de cenzură depusă în luna septembrie. „Este posibil să mai depunem o moţiune de cenzură, deoarece este o altă sesiune parlamentară”, a spus Ciolacu după ședința conducerii PSD.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, i-a amenințat pe parlamentarii PSD care nu vor vota moțiunea de cenzură, din orice motiv, vor fi excluși din partid

Paul Stănescu a cerut șefilor de organizații să-și mobilizeze parlamentarii pentru votul de luni, 31 august în caz contrar, absenteismul acestora se va penaliza cu excluderea din partid.

În public, președintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată încrezător că moțiunea de cenzură a PSD va trece .„Nu este niciun anunţ de la niciun preşedinte de organizaţie că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Am înţeles de la colegii mei parlamentari, deputaţi şi senatori, deja sunt sunaţi de celebrul domn Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, acel infractor, care îi invită la Guvern pe parlamentari să bea cafele. Îl anunţ că nu va reuşi să fure pe ultima sută de metri parlamentari ai PSD(...) În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă. Și fără UDMR avem suficiente voturi, a spus liderul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22