PSD si ALDE cauta un loc caldut pentru Daniel Barbu. Ultima varianta:sef la AEP

Iulia Mincu | 02.03.2017

Ramas fara un fotoliu de parlamentar la alegerile din 2016, lui Daniel Barbu i se cauta de zor o slujba buna la stat.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cooalitia PSD-ALDE il are in vedere pentru o functie de conducere la Autoritatea Electorală Permanentă dupa ce Tariceanu a vrut sa-l puna, fara succes insa, din nou ministru al Culturii.

 

 

Postul de pesedinte la AEP a ramas vacant in urma demisiei Anei Patru, asa ca liderii coalitie iau in calcul numirea lui Daniel Barbu. O decizie urmeza sa fie luata in sedinta coalitiei de vineri, au declarat surse din conducerea PSD, citate de News.ro. In respectiva sedinta se vor imparti mai  multe  posturi, printre care si cel de vicepresedinte la BNR, pentru care este vizat Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta si protejat al lui Viorel Hrebenciuc.

 

Conform intelegerii din coalitia de guvernare, ALDE ar urma sa detina conducerea AEP.


La alegerile parlamentare din decembrie 2016, a candidat pe locul al doilea pe lista ALDE pentru Senat in Bucuresti, insa nu a obtinut mandatul de parlamentar. Daniel Barbu a fost ministru al Culturii si senator in legislatura trecuta.Barbu a fost protagnonistul mai multor episoade controversate.In septembrie 2016, Barbu a declarat, in cadrul Ligii Alesilor Locali ai partidului, ca meseria de politician este mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan, pentru ca "spatiul public a devenit un fel de teatru de operatiuni in care orice ales local sau national isi risca libertatea, sanatatea, in fiecare zi".

In plus, el a demisionat pe 12 decembrie 2014 din functia de ministru al Culturii dupa ce a facut o comparatie intre importanta finantarii programului anti-HIV/SIDA si cea a festivalurilor culturale.

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus atunci Barbu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22